Tue. Jan 31st, 2023

Floresti/ Populatia localitatii a crescut de 7 ori in ultimii 20 de ani

La nivelul județului Cluj, din anul 2000 încoace, populația a înregistrat o creștere de 2,5 %, similar cu orașul Cluj-Napoca unde avem o creștere de 2,8%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

„Ar fi mai mulți factori: o dată – dezvoltarea economică, numărul de întreprinderi active se menține și crește an de an în județ și în municipiu. Clujul este un centru universitar, cu universități de top, atrage foarte mulți tineri, probabil și stimulați de faptul că după absolvire vor avea un loc de muncă. De asemenea, sectorul IT, care s-a dezvoltat foarte mult”, a declarat Mariana Negrilă, directorul INS Cluj, pentru DIGI24.

Foto: Floresti24.ro

Comuna Florești a înregistrat în ultimii 20 de ani o creștere uriașă a populației, de aproape 7 ori.

Dacă în anul 2000 trăiau aici 6.400 de persoane, acum sunt peste 45.000. Mulți dintre noii locuitori lucrează, de fapt, în Cluj, dar au venit în Florești pentru că aici locuințele erau mai ieftine. Din acest motiv, localitatea este numită și „dormitorul” Clujului.

Un alt oraș care a cunoscut o creștere semnificativă a populației în ultimii ani este Oradea.

„La ultimul recensământ, din 2011, populația orașului era recenzată undeva în jurul a 196.000 de locuitori, iar în acest moment, conform statisticilor Direcției de Evidență Publică, populația orașului după domiciliu este de 221.000 de locuitori”, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

sursa: DIGI24.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11