Tue. Dec 6th, 2022

Floresti/ Politia locala a aplicat amenzi de 1,5 milioane lei pentru transportarea si depozitarea ilegala a deseurilor

Administratia locala floresteana a inceput o ampla campanie de verificare a transporturilor de deseuri pe raza localitatii, respectiv de depozitare a acestora. Primarul B.Pivariu sustine ca in ultimele doua amenzile aplicate depasesc 1,5 milioane de lei.

Am demarat o serie de acțiuni pe raza unității administrativ-teritoriale pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor. 

Continuă acțiunile de monitorizare a zonelor în care până în prezent s-au depozitat în mod ilegal deșeuri, acțiunile de patrulare și eficientizarea sistemului de supraveghere pentru prinderea și identificarea persoanelor care comit astfel de fapte pe raza comunei. 

Foto: Politia Locala Floresti

Am solicitat în repetate rânduri și subliniez importanța implicării populației pentru descurajarea celor care comit fapte antisociale, cred în necesitatea creșterii gradului de civilizare a unor membri ai comunității în sensul de a respecta dreptul la viață decentă a tuturor.

Acțiunea tematică din această săptămână a avut drept scop verificarea respectării prevederilor Legii 211/2011 privind regimul gestionării deșeurilor, și a vizat verificări zilnice la o serie de vehicule de transport de mare tonaj, legalitatea autorizațiilor firmelor cărora acestea aparțin din perspectiva gestionării deșeurilor și condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru protecția mediului și a sănătății populației.

Verificările sunt permanente, ca să fie clar că nu glumesc cu respectarea legii și stoparea practicilor ilegale de aruncare a gunoaielor pe raza UAT Florești.  Apreciez în mod deosebit colaborarea cu structurile Inspectoratului de Poliție Județean și cu reprezentanții Gărzii de Mediu, ai Apelor Române. 

Am spus că nu mai sunt tolerate acțiuni de acest fel pe raza comunei Florești. Când vor fi identificate persoane care continuă să arunce deșeuri în mod ilegal vor fi aplicate sancțiuni și, în colaborare cu instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului, se vor dispune măsuri complementare de confiscare a vehiculelor folosite în acțiunile ilicite”, a afirmat primarul Florestiului.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11