Fri. Jan 27th, 2023

Floresti/ De notat si memorat aceasta declaratie a primarului Pivariu

Edilul localitatii Floresti, pana sa devina a fost viceprimar in legislatura 2016-2020, a afirmat ca “florestenii i-au semnalat ca sunt ape termale si ca acest aspect ar merita investigat”.

In consecinta, pe vorbele auzite, primarul a si alocat niste bani pentru “studiile hidrologice, hidrotehnice si geologice” pentru a le gasi!

In functie de raspunsurile primite, “ambalate” sub forma unui studiu, si doar daca sunt pozitive, primarul si-ar dori un Complex Sportiv/Acvatic.

Floreștenii ne-au semnalat că sunt ape termale și am luat decizia de a investiga acel lucru. Acesta ar fi un potențial enorm, pe care nu ne-am putea permite să îl irosim.

Am alocat bani pentru studiile hidrologice, hidrotehnice și geologice pentru a vedea exact ce fel de ape există, dacă există. În momentul în care vom avea o idee exactă și un studiu voi putea furniza mai multe detalii. 

Dacă există ne-am dori să facem un proiect de aquapark, în funcție de ceea ce vom găsi, de calitatea apei, de debitul ei. Dacă aceasta va fi suficientă pentru a putea face un complex sportiv, acvatic, o să facem”, a declarat primarul B. Pivariu.

Se impun cateva intrebari retorice, binenteles:

  1. Aceasta este declaratia unui fost viceprimar, actualmente primar, sau a unui persoane recent intoarsa in localitate dupa cativa ani petrecuti in strainatate?
  2. Cum de nu a auzit de la floresteni ca strazile comunei sunt pline de gropi si denivelari?
  3. De la niciun florestean nu a auzit ca pe unele strazi, mai ales cand ploua, refuleaza canalizarile? Tot un fel de ape termale sunt si acelea, doar ca put a rahat. Chiar si in fata primariei damful de rahat iti tine de urat daca iti faci de lucru la chioscul de bilete CTP.
  4. Situatia economica permite cheltuirea banilor pe aceste studii? Ieftine nu sunt, cu siguranta.
  5. Sa zicem ca studiile atesta ca aceste ape termale exista si debitul permite realizarea acestui Complex Sportiv/Acvatic. Ce se intampla daca izvorul sau izvoarele sunt pe terenuri private?
  6. Consiliul Local Floresti are in componenta 19 consilieri. Nu se gaseste niciunul care sa-i spuna primarului ca “petardele si pocnitorile” se folosesc doar in preajma Anului Nou si in conditiile prevazute de lege? Niciunul nu-i poate sopti la ureche ca perioada de campanie electorala s-a terminat, chiar si cea de imagine fortata?
  7. Pe deasupra Florestiului, din cand in cand, mai zboara niste avioane. Nu ar merita mandretea asta de comuna un Aeroport, care sa faca legatura cu Metroul si Centura Metropolitana, dar si cu cea de Sud?

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11