Sun. Jan 29th, 2023

Floresti/ Au crescut preturile la vanzarea de apartamente si au scazut chiriile. Vezi o analiza Blitz Imobiliare

Începutul celui de-al doilea trimestrului a debutat cu creșteri moderate de prețuri pe piața imobiliară din Cluj cu o cerere tot mai mare stimulată de începutul sezonului turistic, al renovărilor și al vacanțelor.

“Astfel, în luna aprilie, indicele Blitz pentru apartamente de vânzare din Cluj a înregistrat o scădere modestă cu 1,48%, după o scădere ceva mai accentuată de 3,48% din luna precedentă.  Per total, intențiile de tranzacționare au înregistrat o creștere semnificativă, de aproape 100% față de perioada similară a anului trecut, când luna  aprilie se afla sub imperiul restricțiilor de mișcare, și a unei incertitudini generalizate în piață”, se arata in analiza specialistilor de la Blitz Imobiliare.

Foto: Floresti24.ro

Pe segmentul apartamentelor de vânzare în Cluj, prețurile au înregistrat o scădere moderată de 1,48%, indicele Blitz pe Cluj, adică prețul mediu de cumpărare al unui metru pătrat  la nivelul municipiului a fost de 1.556 euro/mp.

Față de luna martie,  când se constata o scădere de prețuri de 3,48%, pe fondul unei cereri mai rezervate de tranzacționare din partea clienților cumpărători, după creșterile explozive de prețuri de la sfârșit de an (variație decembrie + 9,74% față de luna precedentă).

Specialiștii Blitz sunt de părere că luna martie a adus corecții normale într-o piață stabilă, date de echilibrul cererii și ofertei.

Astfel, cea mai mare scădere a fost înregistrată în

  • În zona Plopilor scăderea a fost de 4,23%, până la valoarea de 2.033 euro/mp (+ de la 2.119 euro/mp).
  • O altă importantă variație a fost înregistrată în cartierul Grigorescu u de 0,23%, până la valoarea de 1.665 euro/mp (+ de la 1.669 euro/mp.

În alte cartiere prețurile dimpotrivă au crescut

Astfel în cartierul Bună Ziua creșterea a fost cea mai importantă de 6,59%, până la valoarea de 1.806 Euro pe mp, (de la 1.687 Euro pe mp).

În Zorilor, prețurile au urmat același trend de creștere cu 4,33%,  până la 1.754 euro pe mp (+ de la 1.678 euro pe mp).

Florești

În zona Floresti, prețurile la apartamentele de vânzare au crescut cu 2,49% până la 964 euro/mp (de la 940 euro/mp), interesul potențialilor cumpărători fiind la fel de crescut pentru această zonă și în anul 2021.

Chirii

Prețurile pe zona chiriilor au înregistrat per total scăderi accentuate în mai multe cartiere, indicele Blitz pe luna februarie pe segmentul chirii ajungând la valoarea de 317 euro, înregistrând astfel o variație de – 3,79%. Aceasta valoare reprezintă prețul medie cerut pe lună pentru un apartament de închiriat, la nivelul întregii piețe.

Cele mai mari scăderi la chirii s-a înregistrat în cartierele:

  • Mărăști   – cu 9,66%, până la valoarea de 290 euro pe lună (de la 318 euro),
  • Mănăștur  – cu 7,99% până la valoarea de 288 de euro (de la 311 euro).
  • Florești  – cu 5,53%, până la valoarea de 217 euro (de la 229 euro).

Sursa: Blitz Imobiliare// https://blog.blitz-imobiliare.ro/

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11