Tue. Jan 31st, 2023

Floresteanul Adrian Oros si-a prezentat demisia de la Ministerul Agriculturii

Senatorul florestean Adrian Oros (foto stanga), ministru al Agriculturii si Dezvoltării, si-a anuntat demisia din functia detinuta in Guvern. Oros a fost unul dintre sustinatorii lui Orban la Congresul PNL pentru alegerea presedintelui.

Gestul senatorului de a-si da demisia de la Ministerul Agriculturii reprezinta o mare bucurie pentru Alin Tise, Rares Bogdan si Emil Boc.

Adrian Oros a facut anuntul in noaptea de luni spre marti, pe facebook, la ora 2.32.

In postare, A. Oros, care este nasul de cununie al primarului din Floresti, sustine ca agricultura nu a prezentat niciodata o prioritate pentru premierul Citu. 

Mesajul mistrului postat la ora 2:32 pe pagina oficiala

”Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:
1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
2. În PNRR nu a fost cuprins nici un proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.
3. Nu există suficientă determinare, pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Mulțumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar si în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ. M-am bucurat să pot promova pe pagina mea si a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes.

Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”.

.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11