Sat. Jan 28th, 2023

EXCLUSIV// Proiectul unei alte Noi Scoli in Floresti, de pe Catanii/Porii

In urma cu aproximativ patru luni, primarul Horia Sulea afirma ca unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari ai Florestiului, Emil Cibu, i-a promis ca doneaza administratiei locale o suprafata de teren de aproximativ 7500 metri patrati exclusiv pentru construirea unei noi scoli.

Declaratia primarului Horia Sulea a fost oferita inaintea aprobarii de catre Consiliul Local Floresti a unui proiect de hotarare “privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU DE FUNCȚIUNI MIXTE, ÎMPREJMUIRE INCINTĂ, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI, ORGANIZARE DE ȘANTIER, OPERAȚIUNI NOTARIALE DE DEZMEMBRARE ȘI ALIPIRE” – str. EROILOR, F.N”.

//Este vorba despre acest MEGA PROIECT pe 91.000 metri patrati:

  • 3 imobile (blocuri, regim de inaltime P+6E+E retras) in zona dinspre strazile Porii/Catanii);
  • 3 imobile (blocuri, cu acelasi regim de inaltime) in partea de nord a proprietatii, spre gardul cu Ansamblul Sun City);

(Vezi materialul: https://www.floresti24.ro/exclusiv-emil-cibu-pregateste-un-mega-proiect-imobiliar-pe-eroilor/)

  • in partea de sud (n.red. spre Profi si Ansamblul Oxigen 1) Cladiri Birouri si un Hotel
  • in zona centrala o piateta cu spatii comeciale si un parc. 
  • In total, numarul constructiilor s-ar ridica la 15! //

Formalitatile notariale demarate de catre dezvoltatorul imobiliar Emil Cibu sunt aproape de finalizare, astfel ca primarul Florestiului a solicitat unei firme de arhitectura realizarea unui proiect pentru o noua scoala.

Arhitectii de la SC SQM Architecture SRL au definitivat proiectul unei noi scoli, situata in zona strazilor Catanii/Porii, cu o capacitate de 1000 de locuri.

Edilul Florestiului, Horia Sulea, ne-a declarat in cursul acestei zile ca dupa finalizarea formalitatilor adminsitrative si notariale, nu putine la numar, Primaria Floresti va scoate la licitatie proiectarea si executia noii scoli, dar nu inainte de realizarea studiului de fezabilitate.

“Pe cei 7.500 de metri patrati primiti donatie de la domnul Emil Cibu, caruia ii multumesc si pe aceasta cale, vom construi o noua scoala. Acum, va pot prezenta planul noii scoli: regim de inaltime S/D+P+2+Er; capacitate 1000 de locuri; 36 sali de clase si 5 laboratoare; sala de sport.

 

Urmatoarea etapa este realizarea studiului de fezabilitate, apoi vom scoate la licitatie proiectarea si executia noii scoli. In proportie de 95-97%, noua scoala va arata ca in schitele si imaginile realizate de catre arhitectii de la SQM. Ambitiile administratiei locale nu se opresc aici. Tot in aceasta zona avem in vedere construirea unei noi gradinite, sa zicem copia la indigo a celei ridicata si data in folosinta pe strada prof. Ioan Rusu”, a afirmat primarul Horia Sulea.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11