April 18, 2024

EXCLUSIV// Emil Cibu pregateste un Mega-Proiect Imobiliar, pe Eroilor!

Dezvoltatorul imobiliar Emil Cibu (Luxor 1, Luxor 2 si Luxor 3 Floresti) a avut in sedinta de Consiliu Local Floresti, desfasurata ieri 31 iulie, un proiect de hotarare “privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU DE FUNCȚIUNI MIXTE, ÎMPREJMUIRE INCINTĂ, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI, ORGANIZARE DE ȘANTIER, OPERAȚIUNI NOTARIALE DE DEZMEMBRARE ȘI ALIPIRE” – str. EROILOR, F.N”. Proiectul a fost aprobat.

Mega-Proiect pe aproximativ 91.000 metri patrati!

Suprafata terenului (vezi foto!) detinut de catre Emil Cibu este de aproximativ 98.000 metri patrati. In urmatoarele zile, 7.500 de metri patrati vor fi donati Administratiei Locale Floresti, in urma discutilor pe care Emil Cibu le-a purtat cu primarul Horia Sulea.

Pe “grosul” suprafetei de teren, E. Cibu intentioneaza sa construiasca: 3 imobile (blocuri, regim de inaltime P+6E+E retras) in zona dinspre strazile Porii/Catanii); 3 imobile (blocuri, cu acelasi regim de inaltime) in partea de nord a proprietatii, spre gardul cu Ansamblul Sun City); in partea de sud (n.red. spre Profi si Ansamblul Oxigen 1) Cladiri Birouri si un Hotel, iar in zona centrala o piateta cu spatii comeciale si un parc.  In total, numarul constructiilor s-ar ridica la 15!

Horia Sulea: “Pe terenul primit donatie vom ridica o gradinita si o scoala!” 

Primarul Florestiului a confirmat Mega-Proiectul Imobiliar pe care Emil Cibu intentioneaza sa-l dezvolte in urmatorii doi-trei ani, cat si donatia.

“Domnul Cibu mi-a garantat ca doneaza UAT Floresti aproximativ 7.500 de metri patrati de teren. Ne-am inteles sa parafam actele in urmatoarele zile. De fapt, in proiectul de hotarare aprobat de consilieri se mentioneaza “operatiuni notariale dezmembrare si alipire”. Pe acea suprafata de teren, pentru ca suntem aproape de a obtine de la Ministerul Dezvoltarii aproximativ 6,5 milioane de lei, vom construi o gradinita si o scoala. In proiectul votat ieri, scoala si gradinita sunt pe plansa. “, ne-a declarat edilul H.Sulea.

C.S.