Tue. Jan 31st, 2023

Emil Boc si Legea Zonelor Metropolitane. Florestiul ar urma sa faca parte din Inelul I

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca si presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, a vorbit astazi, la emisiunea  ZIUA LIVE (zcj.ro), despre noua Lege a Zonelor Metropolitane care va fi intocmita impreuna cu Guvernul si inaintata Parlamentului.

In privinta Clujului, pe care Emil Boc l-a dat ca exemplu, aceasta lege ar viza in prima etapa constituirea Inelului I si in care ar intra localitatile limitrofe municipiului. Este vorba despre Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila si Floresti.

“Trebuie lăsat la dispoziţia autorităţilor să includă şi alte localităţi dacă vor, cum ar fi la noi Gilăul.  Zona asta ar trebui să aibă un plan urbanistic general comun, care să stabilească exact și predictibil ce se poate construi în fiecare zonă, iar principiile să fie aceleași ca la Cluj-Napoca: asfalt, utilități bine dozate din punct de vedere al rețelelor, creșe, grădinițe și școli”, a declarat Boc, la ZIUA LIVE.

// N.Red – Pe acest model s-a constituit si Compania de Transport Public Cluj, cu actionari Cluj-Napoca, Floresti, Baciu, Apahida si, mai nou, Gilau.

În opinia lui Boc, Legea Zonelor Metroplitane ar oferi posibilitatea municipiilor sa investeasca bani: “De multe ori, aş prefera să sprijin o investiţie acolo, o grădiniţă, în Feleacu, ca oamenii să nu îşi mai aducă copiii în Cluj-Napoca. Pentru noi, dacă avem această lege, comuna X e mai săracă, să ajutăm noi“, a mai declarat edilul municipiului Cluj-Napoca la ZIUA LIVE.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11