Sat. Feb 4th, 2023

Emil Boc: „Nu am autorizat și nu autorizez funcționarea acestui serviciu Uber”

Primarul Clujului, Emil Boc, intervine în scandalul provocat de amendarea a patru șoferi Uber în municipiul de pe Someș, în ultima noapte a festivalului UNTOLD.

uber 4

Edilul afirmă că Uber nu are nevoie de autorizație de la primărie, pentru că nu este un serviciu reglementat legal, iar acțiunile poliției naționale nu au legătură cu administrația locală.

„Eu am spus foarte clar că nu am autorizat și nu autorizez funcționarea acestui serviciu Uber la Cluj. După aceea m-am uitat în lege și am văzut că nu au nevoie de nicio aprobare. Nu e nevoie pentru a funcționa de nicio autorizație de la Primărie. Singura noastră relație este cu serviciul de taximetrie al Clujului, pe care îl asigurăm prin standul de taxi, prin autorizări și prin respectarea celorlalte prevederi legale.

Am mai discutat o dată cu Poliția Locală și ceea ce putem face este să nu lăsăm ca în standurile de taxi sau domeniul public să fie ocupat de cei care practică serviciul Uber sau alte firme alternative. Standurile de taxi sunt pentru taximetrele acreditate.

Doar Poliția Națională poate opri în trafic pe cineva pentru a vedea dacă are sistemul Uber sau aplicația. Au fost transmise sesizări și către Poliția municipiului. În weekend, Poliția a aplicat 4 amenzi de câte 25.000 de lei și în consecință și-au făcut datoria.

Din câte am înțeles, poziția Uber este că nu este un serviciu de taxi, ci unul care nu e reglementat de lege, un serviciu de sharing. Cam cum făceam noi pe vremuri când mergeam la ocazie. Eu veneam de la Huedin la Cluj cu ocazie. Urmează ca legislația să se pronunțe și să ne spună ce serviciu este acesta. Din punctul nostru de vedere noi nu putem opri pe nimeni în trafic, dar acest lucru este făcut de poliția națională, iar noi vom veghea la respectarea standurilor de taxi”, a explicat Emil Boc, potrivit stiridecluj.ro.

sursa: gazetadecluj.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11