July 20, 2024

E de Cartea Recordurilor/ Floresti/ Autoturism furat, accident, sofer fara permis si cu alcoolemie de 3,7 mg/l in aerul pur respirat

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Florești, care, aflându-se sub influența alcoolului a provocat un eveniment rutier în localitatea Luna de Sud, comuna Florești.

La locul accidentului, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentrație de peste 3,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Foto arhiva

 

Ulterior, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că bărbatul de 38 de ani ar fi sustras și folosit pe nedrept autoturismul, fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului  sau a altor substanțe.

Acesta a fost prezentat magistraților din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura arestării preventive a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.