May 28, 2023

Dovezi îngrozitoare ale masacrului din Bucha. Imagini din satelit cu o groapă comună. Primar: Acolo ar putea fi 300 de cadavre

Bucha va rămâne în memoria tuturor drept scena unui masacru. Peste 400 de localnici au fost, pur și simplu, executați de forțele ruse aflate în retragere, iar președintele Volodimir Zelenski spune că este vorba despre un genocid comandat într-un război de anihilare. NATO vorbește despre acte “oribile” și “absolut inacceptabile, Germania cere să se facă lumină asupra “crimelor comise de armata rusă” împotriva civililor, în timp ce Franța spune că autoritățile ruse vor trebui să răspundă pentru aceste crime.

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a transmis într-un raport publicat luni că din 24 februarie şi până la 2 aprilie, la miezul nopţii, s-au înregistrat 3.455 de victime civile în Ucraina: 1.417 oameni au murit şi 2.038 au fost răniţi.

Dintre civilii ucişi, 293 sunt bărbaţi, 201 femei, 22 fete şi 40 băieţi. În plus, au murit 59 de copii şi 802 adulţi despre care nu se ştie dacă erau femei sau bărbaţi.

OHCHR consideră că de fapt bilanţul este considerabil mai mare, însă există întârzieri în ceea ce priveşte verificarea informaţiilor din zonele în care ostilităţile sunt intense.

Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare interzicerea importurilor de gaze din Rusia, a declarat ministrul german al apărării Christine Lambrecht, scrie BBC.

Declarația acesteia vine după ce au ieșit la iveală informații și imagini îngrozitoare ale masacrului din orașul Bucha, care au atras un val de reacții ale liderilor lumii care au condamnat aceste atrocități.

 „Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”, a declarat Lambrecht.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Putin și susținătorii săi vor „simți consecințele” acțiunilor lor.

Rusia furnizează aproximativ 40% din gazul european, ceea ce a determinat până acum Germania și alte țări europene să fie reticente în extinderea sancțiunilor care vizează sectorul energetic. 

Au apărut primele imagini din interiorul teatrului din Mariupol, atacat cu rachete la jumătatea lunii trecute. Clădirea poartă urmele adânci ale proiectilelor lansate de soldații ruși, pereți calcinați sau dărâmați, scări și tavane prăbușite.

În teatrul de artă dramatică din orașul port la Marea Azov se adăposteau la momentul atacului peste 1.300 de oameni. Aproape 200 dintre ei au fost salvați.

Imagini din satelit din orașul Bucha arată un șanț lung de 13 de metri pe locul în care a fost descoperită o groapă comună. Au fost surprinse pe 31 martie de compania americană de date prin satelit Maxar.

groapa comuna buchaDovezi îngrozitoare ale masacrului de la Bucha. Imagini din satelit cu o groapă comună. Primar: Acolo ar putea fi 300 de cadavre. FOTO: Profimedia Images

Pare a fi un șanț în curtea unei biserici. Compania a precizat că a putut observa semne că acolo s-au făcut săpături încă din 10 martie.

Supraviețuitorii din Bucha spun că primele cadavre au fost îngropate acolo în primele zile de război.

O echipă CNN a văzut cadavre în pungi îngrămădite în mormânt. Unele au fost deja parțial acoperite. Localnicii au declarat pentru CNN că aproximativ 150 de persoane sunt îngropate acolo. Primarul din Bucha a afirmat că ar putea fi până la 300 de victime îngropate la fața locului.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: “Sute de oameni au fost uciși. Civili torturați, executați. Cadavre pe străzi… Răul concentrat a venit pe pământul nostru. Criminalii. Torţionari, violatori, jefuitori… care își spun că sunt o armată. Și care merită doar moartea după ce au făcut.

Vreau ca fiecare mamă de soldat rus să vadă cadavrele oamenilor uciși în Bucha, în Irpin, în Hostomel.  De ce au fost torturați până la moarte civili obișnuiți dintr-un oraș pașnic obișnuit?

Ce a făcut orașul ucrainean Bucha Rusiei voastre? Cum au fost posibile toate acestea?

Vreau ca toți liderii Federației Ruse să vadă cum le sunt îndeplinite ordinele. Așa va fi perceput acum statul rus. Aceasta este imaginea voastră”.

sursa: Digi24.ro