May 23, 2024

Doar ce note sa le dea elevilor nu le-a transmis. Vezi mesajul Ministrului Educatiei catre profesori cu ocazia perioadei tezelor!

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a transmis profesorilor să își amintească, în aceste zile, când elevii trec prin perioada tezelor, că profesorul este definit de două trăsături fundamentale: vocaţie şi tact pedagogic, puse în slujba elevilor.

In mesajul transmis pe Facebook, ministrul Monica Anisie își exprimă convingerea că aceştia vor realiza ”evaluări prietenoase”.

Iată mesajul:

“După cum bine știți, anul școlar 2019-2020 are o altă structură față de anii anteriori.

Semestrul I este de doar 15 săptămâni, cu toții fiind puși în situația de a ne replanifica activitățile, astfel încât să asigurăm un bun proces de predare-învățare-evaluare.

Astfel, aflându-ne în perioada susţinerii tezelor, consecventă principiului pe care l-am expus în nenumărate rânduri, acela de a pune în centrul atenţiei elevul, vă rog să ne amintim cu toţii că: emoţiile sunt parte din viaţa şcolii şi copiii învaţă aici să le gestioneze; tranziţiile (clasa a V-a, clasa a IX-a) reprezintă o etapă importantă în viaţa fiecărui copil, ce necesită un sprijin la începutul şcolarităţii, pentru a le putea îmbunătăţi şansele de reuşită; şi, nu în ultimul rând, că la începutul de drum al formării noastre am învăţat că profesorul este definit de două trăsături fundamentale: vocaţie şi tact pedagogic, puse în slujba elevilor.

Pentru toate acestea, dragi colegi, sunt convinsă că veţi realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înţeleagă şi să le întâmpine cu seriozitate şi confort. Vă mulţumesc şi vă asigur de întreaga mea consideraţie pentru întreaga dăruire.”