Sun. Feb 5th, 2023

Doar 42% dintre floresteni si-au achitat taxa de salubritate. In cel mai scurt timp se va trece la executari silite!

Consilierii locali floresteni s-au reunit ieri pentru a supune la vot “Proiect de hotărâre privind demararea unei proceduri de achizitie negociere fără publicare a unui anunţ de intenţie și aprobarea documentației in vederea atribuirii contractului de achizitie publica „Servicii de salubrizare in comuna Floresti constand in: precolectarea, colectarea, transportul si depozitarea deseurilor municipale, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special; colectarea, transportul si depozitarea deseurilor voluminoase provenite de la populatie, institutii publice si agenti economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deseuri de echipamente electrice si electrocasnice etc.) “. 

Proiectul a fost votat de catre 10 consiieri, Adrain Mic de la (PMP) s-a abtinut. Au lipsit de la sedinta: cei trei consilieri PSD (!); Albert Zoltan și Szekely Istvan (Condor) – UDMR; Bogda Pivariu – PNL; Cristian Coroian – PMP; Eugen Jurco – ALDE.

Marius Manu, inspector in cadrul Biroului de Achizitii Publice, a afirmat ca aceasta noua procedura de achiziție prin negociere fără anunț de intenție va fi realizata ca si pana acum, pe un termen de pana in 6 luni.

“Contractul aflat în vigoare la acest moment, urmeaza să expire la data de 23 mai 2018”, le-a transmis M.Manu consilierilor prezenti.

Primarul Horia Sulea a declarat ca doar 42% dintre floresteni si-au achitat pana ieri taxa de salubritate.

Operatorul SC Strict Prest este platit in fiecare luna de la bugtul local, iar Primaria se chinuie sa colecteze bani de la populatie, fapt care nu se prea intampla.

Primarul Horia Sulea a mai afirmat ca se va ajunge la procese in instanta, urmand ca in cel mai scurt timp sa se treaca la executari silite!

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11