April 15, 2024

Din primavara acestui an, 10 grupe de copii si juniori si trei echipe de seniori se vor antrena si juca partide oficiale pe teren sintetic. Florestiul copiaza modelul Chiajna!

Lucrarile la montarea terenului sintetic de fotbal din cadrul bazei sportive de pe strada Somesului au debutat la mijlocul lunii noiembrie, costurile finale ridicandu-se la aproximativ 1 milion de lei.

Data limita de finalizare a lucrarilor este prevazuta pentru finele lunii martie, in functie, insa, si de conditiile meteo.

Inlocuirea gazonului cu o suprafata sintetica a fost influentata de numarul tot mai mare de grupe de copii si juniori la care se adauga si “prezenta” celor trei echipe de seniori: CS Floresti (Liga a IV-a), Unirea Floresti si Avantul Luna (ambele in Liga a V-a).

“Prin montarea acestei suprafete sintetice exploatarea terenului de fotbal pentru antrenamente nu va mai fi conditionata de conditiile meterorologice, iar partidele oficiale se vor putea desfasura pe o suprafata impecabila. In acest moment, din datele pe care mi le-a furnizat inspectorul pe probleme de sport si tineret din cadrul Primariei, dl. Adian Gherman, pe acest teren de fotbal sintetic isi vor desfasura activitatile un numar de 10 grupe de copii si juniori, pe langa cele trei echipe de seniori.

Terenul sintetic va putea fi folosit simultan de mai multe grupe de copii. Daca nu gresesc, acest teren sintetic este al doilea in Romania, dupa cel de la Chiajna, pe care se vor disputa partide oficiale de copii, juniori si seniori”, ne-a declarat primarul Horia Sulea.

 

In acest an se mai doreste si construirea a doua tribune, fiecare cu o capacitate de 500 de locuri, cu vestiare la parter, si montarea unei instalatii de nocturna.