Thu. Dec 8th, 2022

Din 7 octombrie, moment de la care prețurile au început din nou să crească după o lungă perioadă de ieftiniri, carburanții s-au scumpit în 156 rânduri!

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut și azi prețul benzinei și motorinei vândute în stațiile de distribuție ale companiei, la doar o zi de la precedenta scumpire, informează Economica.net.

In dimineața zilei de marți, Petrom a majorat prețul benzinei și al motorinei cu patru bani pe litru, comparativ cu ziua precedentă. Ultima scumpire a avut loc cu doar o zi în urmă, luni, și a fost tot de patru bani pe litru, și la benzină și la motorină.

În total, din 7 octombrie, moment de la care prețurile au început  din nou să crească după o lungă perioadă de ieftiniri, carburanții s-au scumpit în 156 rânduri. Cumulat, așadar, în ultima luna, scumpirea a ajuns la 63  de bani pe litru în cazul motorinei, carburantul cel mai utilizat în România. Pentru benzină, scumpirea cumulată a fost tot de 63 de bani.

In România a fost extinsă perioada de valabilitate a reducerii voluntare de 50 de bani pe litru, la pompă – 25 de bani efortul statului, 25 de bani efortul companiei – până la sfârșitul anului.  Guvernul a luat decizia la finalul lunii trecute, când măsura, luată cu începe de la 1 iulie, expira.

Petrom a anunțat atunci că se va conforma voluntar, așa cum a făcut-o și prima dată, în iulie. De altfel, toate marile lanțuri au avut aceeași atitudine. Petrom a anunțat recent că impactul acestei reduceri voluntare a fost de 53 de milioane de euro pentru al treilea trimestru al anului, iar pentru trimestrul în curs estimează aproximativ 40 de milioane, ca urmare a scăderii sezoniere a volumelor de carburanți vândute.

Sursa: Economica.net

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11