July 20, 2024

Demiterea managerului SC Quatro Eco Salub va si ne poate scoate din…RAHAT!

SC Quatro Eco Salub SRL si-a inceput activitatea in luna iunie 2009, in urma castigarii unui Proiect finantat prin programul Pgare 2005-CES.

baica 057

Societatea isi desfasoara activitatea pe raza comunelor Floresti, Gilau, Capusu Mare si Maguri Racatau, administratiile celor patru UAT-uri fiind membri fondatori si actionari, insa nu cu procente egale. Acum, astazi 5 septembrie, UAT Floresti detine 49% din societate, Capusu Mare 13%, Maguri Racatu 9%, Gilau 19%.

De la infiintarea societatii si pana astazi, Quatro Eco Salub a fost condusa din postul de director/manager de catre d-na Livia Baica, sediul societatii fiind in Gilau, str. Principala nr. 723.

La aproximativ de doi ani de la inceperea activitatii acestei societati de ridicare a deseurilor menajere managerul Livia Baica o comite grav si niciunul dintre primarii de la acea vreme, vorbim de anul 2011, nu afla nimic pana in ziua cand pe adresa Primariei Gilau vine o instiintare din partea Finante Cluj de blocare a conturilor pentru neachitarea de catre Quatro Eco Salub a unei amenzi in valoare de 110.000 lei (n.red. penalitatile era incluse). Se intampla in luna decembrie a lui 2011.

Ce a facut managerul Livia Baica sau ce nu a facut?

Cele trei masini ale societatii, acum in cele patru comune opereaza CAND si CAND 6 autovehicule, au CIRCULAT pe DN1 fara ROVINIETE. Masinile au fost depistate, trase pe dreapta si amendate cu aproximativ 25.000 de euro.

Managerul Livia Baica a tacut malc, nu a informat conducerile celor patru UAT-uri, si nici nu a achitat amenda, iar penalitatile au inceput sa se adune.

In disperare de cauza, primarul localitatii Gilau, instiintat ca administratiei i-au fost blocate conturile in plina luna decembrie, i-a solicitat edilului Florestiului (n.red. Ioachim Vancea) sa convoace de urgenta C.L. Floresti pentru acordarea catre Quatro Eco Salub a unui imprumut in valoare de 110.000 lei pentru achitarea amenzii.

Consiliul Local Floresti a fost convocat, Livia Baica a lipsit de la sedinta!, discutiile dintre consilieri au vizat-o strict pe aceasta, iar intr-un final imprumutul a fost acordat.

In toata aceasta perioada (n.red. decembrie 2011) AGA a SC Quatro Eco Salub nu a fost convocata!

Amenda a fost platita, conturile Primariei Gilau au fost deblocate si… Livia Baica si-a vazut mai departe de functie si INCOMPETENTA.

Iar INCOMPETENTA se masoara deja in ani si tomberoane pline in cele patru localitati.

Lipsa de fermitate a celor patru administratii locale de a-l determina pe manager, pe cel platit de fiecare contribuabil in parte, sa-si exercite de la “A” la “Z” functia pentru care este remunerat si chiar de a raspunde la telefonul mobil inregistrat pe firma (!!!) au facut ca atunci cand cauti pe GOOGLE numele persoanei in cauza/LIVIA BAICA/ sa-ti apara doar IMAGINI cu TOMBEROANE PLINE, din Floresti cele mai multe, sau cu DESEURI MENAJERE “parcate” in strada. VEZI FOTO!!!

Incompetenta pe care o tot “fluturam” in dreptul numelui managerului este dublata si de un soi de “mi se fleoamba, rupe, etc”.

In plin scandal al gunoaielor si al razboiului dus de catre UAT Floresti cu un alt specimen “infiletat si ruginos” in administratia judetului, de prefectul Gheorghe e vorba, d-na Livia Baica a plecat in… CONCEDIU!

Demersul cotidianului Floresti24.ro de sensibilizare a administratiilor locale din Floresti, Gilau, Capusul Mare si Maguri Racatu, de DEMITERE IMEDIATA a managerului Quatro Eco Salub vor continua pana la convocarea AGA si eliberarea acestuia din functie.