April 15, 2024

De un Muzeu avea nevoie Florestiul, ca in rest le are pe toate. Slava Administratiei si Opozitiei!

In urma cu patru saptamani, in cadrul unei sedinte de Consiliu Local cu caracter ordinar, sase (6) consilieri USRPLUS, al 7-lea a absentat, au votat impotriva unui Proiect de Hotarare prin care Primaria Floresti DONEAZA din Domeniul Public al Comunei in Domeniul Public al Statului un teren identificat prin Cartea Funciara nr. 83426, nr. cadastral 83246, in suprafata de 15.583 mp, in vederea darii in administrarea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei.

Pe acest teren (N.RED. Zona “Cetatea Fetei/ANL) ar urma sa se construiasca un Muzeu al Etniilor care au trait in Transilvania, iar finantarea acestui Proiect, in valoare de 15 milioane de euro, este asigurata prin PNRR!

Votul negativ dat de catre consilierii USRPLUS a impiedicat aprobarea proiectului, Acesta avea nevoie de o majoritate calificata.

La finalul materialului, prin care informam despre refuzul “localilor” de la USRPLUS de a aproba proiectul administratiei locale, anuntam ca  “proiectul va fi reintrodus intr-o alta sedinta de C.L. Floresti si… APROBAT”.

Fapt care s-a si intamplat. Ieri!

Consilierii USRPLUS si-au schimbat votul dat acum o luna si au aprobat proiectul.

Intrebarea care se impune este cand au gresit acestia: atunci, acum o luna, sau acum, adica ieri?