Sat. Dec 3rd, 2022

De marți, toți cei care vin din Spania vor sta în carantină 14 zile. Institutul de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Începând cu 11 august, ora 00:00, Spania a intrat pe lista galbenă a României, potrivit INSP, ceea ce înseamnă că zborurile comerciale dintre cele două țări vor fi suspendate și, totodată, toți cei ce călătoresc din Spania spre România vor intra în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

Potrivit procedurilor, măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).
Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.
ATENTIE!
Consultă aici lista țărilor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare la 11.08.2020 ora 0:00!
Sursa: G4Media.ro

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11