April 19, 2024

Dan Barna la TVR// De gura lui doar V. Dancila a ramas necriticata. Interesant!

Dan Barna a fost prezent, miercuri seară, în emisiunea moderată de Ionuț Cristache la TVR, ex ANTENA 3.

Liderul USR a făcut mai multe declarații pornind de la tragedia din Caracal. Barna s-a avântat în declarații atât despre cum ar fi arătat România dacă ar fi fost președinte, dar și despre cum ar putea să arate dacă va ajunge la Cotroceni.

Liderul USR a repetat de mai multe ori că va forța alegerile anticipate dacă fi ales președinte și a explicat faptul că nu va intra la guvernare cu actualul Parlament pentru că ”parlamentarii sunt aceiași” și că ar însemna să fie girat de o majoritate parlamentară din care fac parte și PRO România, ALDE și alte formațiuni.

Barna a spus despre Tăriceanu că a ajuns ”un Victor Ciorbea în Parlament” și și-a încheiat declarațiile spunând că ”România trăiește o Revoluție neîncheiată” pentru că oamenii ”sunt liberi, dar nu au găsit drumul spre bunăstare”.

Printre altele, Barna a mai spus:

”Cazul Galați arată că tragedia din Caracal nu a fost singulară, ci dovedește că un sistem întreg nu mai funcționează (…) Eu am intrat în politică în urmă cu trei ani tocmai din acest motiv, nici nu credeam că o să candidez la prezidențiale. Uneori stau și eu și mă întreb cum am ajuns aici, să candidez. Mă oprește lumea pe stradă și îmi spune ”Să nu ne dezamăgiți” și pleacă mai departe. E o responsabilitate enormă”, a spus liderul USR.

Despre cazul Caracal, Barna a declarat că simte, mai degrabă, o ”revoltă interioară” și că statul nu mai funcționează:

”E o revoltă interioară. E foarte facil să spui că sunt niște incompetenți. Dar dincolo de asta, statul nostru nu mai funcționează. Oamenii nu mai au încredere în țară (…)”

Întrebat fiind ce ar fi făcut dacă era președintele României și cum ar fi reacționat în cazul Caracal, Dan Barna a spus:

”Probabil că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT. Președintele Iohannis este un om bun, în regulă, dar face parte din vechea clasă politică care a adus România aici (…) Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului (…) Ar trebui să înțelegem că ignoranța și neglijența generează efecte și ucid”.

Dan Barna a spus că s-a încercat infiltrarea oamenilor din alte partide în USR, iar despre sondajul IMAS comandat de Europa FM care îl cotează la 9,4%, Barna a spus că e un procent bun pentru că în luna iulie era cotat la 5% și a subliniat că este singurul din sondaj care este în creștere. Totodată a spus că la următorul sondaj va fi ”cel puțin al doilea” în preferințele oamenilor.

Despre o posibilă moțiune de cenzură care ar putea trece în toamnă, Dan Barna a spus că ”parlamentarii ar fi aceiași” și, dacă ar intra la guvernare, USR ar trebui să guverneze cu girul ALDE, PRO România și al restului parlamentarilor și că ”nu crede” într-o astfel de guvernare.

Dan Barna a mai declarat că dacă va ajunge președinte, va forța alegeri anticipate pentru că este ”singura soluție pentru ca România să salveze 6 luni”. Totodată, liderul USR a zis că ”varianta magică” ar fi ca partidul său să poată forma guvernul doar împreună cu PLUS. Barna a spus că acest scenariu este greu de realizat acum, dar, totuși, nu imposibil.

Despre Călin Popescu Tăriceanu, Dan Barna a spus că este ”un Victor Ciorba din Parlament” și și-a încheiat declarațiile spunând că ”România trăiește o Revoluție neîncheiată”, spunând că ”oamenii sunt liberi, dar nu au găsit drumul spre bunăstare”.

SURSA: G4MEDIA.ro