April 12, 2024

Dacian Cioloş a anunţat continuarea proiectului Spitalului Regional la Cluj

Premierul Dacian Cioloş a vorbit luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj, unde a participat la deschiderea anului universitar, despre problemele de infrastructură din sistemul sanitar românesc.

dacian-ciolos

Conform ziuadecj.realitatea.net, Cioloş a spus că domeniul medical se confruntă cu probleme care trenează de mai mulţi ani, unele de zeci de ani şi că Guvernul pe care îl conduce şi-a propus să le identifice şi să le pună pe masa celor care iau decizii, fiind conştient că acestea nu pot fi rezolvate într-un an de zile.

„Avem nevoie de modernizarea unor spitale dar chiar şi de construirea unor spitale noi, ceea ce nu s-a mai întâmplat de decenii în România“, a precizat Cioloş. El a afirmat că foarte multă vreme investiţiile care se făceau în infrastructura medicală stăteau în stiloul ministrului, care semna mai mult sau mai puţin subiectiv priorităţi de investiţii în fiecare an şi că s-a încercat o „peticire” cu resurse financiare limitate fără o abordare strategică pe termen mediu şi lung.

„Şi aici ne propunem să venim cu o abordare strategică şi cu criterii de alocare a investiţiilor şi o abordare multianuală a acestora. Avem în derulare în momentul de faţă pregătirea unor investiţii pentru trei spitale regionale, finanţate din fonduri europene, care unul va fi la Cluj, celelalte două la Iaşi şi la Craiova.

sursa: ziuadej.realitatea.net