July 18, 2024

Cum vor functiona, deocamdata, restaurantele, teatrele si cinematografele

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit noi reguli pentru teatre, cinematografe și restaurante, în funcție de indicele de infectare și răspândirea coronavirusului în comunitate.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a prezentat restricţiile care vor fi impuse progresiv, în funcţie de rata de infectare.

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol și de cinema vor putea funcționa la capacitatea de 50% unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie, însă, după depășirea acestui prag, regulile se schimbă.

“Referitor la programul teatrelor, restaurantelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

Atunci când depăşeşte 1,5  şi până la 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea va fi sistată.

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate“, a declarat R. Arafat.

CNSU a mai hotărât că barurile, cluburile și discotecile vor rămâne închise. În schimb, terasele vor funcționa în aceleași condiții ca și până acum.