December 8, 2023

Cum va fi sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei in Cluj-Napoca si Floresti

Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Gruparii de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca, Inspectoratului de Politie Cluj, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, Scolii de Agenti de Politie „Septimiu Muresan”, Serviciului Roman de Informatii Cluj, din Crucea Rosie Romana si Politia Locala Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice vor participa la parada organizata la Cluj-Napoca pentru a celebra Ziua Nationala a Romaniei.

Parada militara va avea loc dupa Te-Deum-ul din Catedrala Metropolitana, ora 12.00, si ceremonia de depunere de coroane si jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu.

La defilarea programata in jurul orei 13.00 vor lua parte, din partea Ministerului Apărării Naționale, militari de la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Muresianu”, Batalionul 7 Aruncatoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicatii si Informatica „Napoca” si Batalionul 3 Aparare Antiaeriana „Potaissa”.

De Ziua Nationala a Romaniei, clujenii sunt asteptati si in Piata Unirii, unde spectacolul organizat de Primarie va incepe la ora 16.00.

De la ora 19.00 se va da startul iluminatului de sarbatori, dupa care, pe scena vor urca trupele Zdob si Zdub si Cargo.

Patinoarul din Piata Unirii va fi deschis, iar intrarea va fi gratuita intre orele 10.00 – 22.00.

In Floresti, Ziua Nationala a Romaniei va fi celebrata LUNI, 30 NOIEMBRIE, printr-un Te-Deum si depunerea de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor din imediata apropiere a sensului giratoriu.

Marti, 1 Decembrie, de la ora 16.00, la Sala de Sport din cartierul “Cetatea Fetei” vor avea loc “doua spectacole intr-unul”: Gala Sportului Florestean si Concert de Muzica Populara.

Din respect si compasiune fata de victimele tragediei de la Colectiv, focurile de artificii programate in Cluj-Napoca si Floresti au fost anulate.

C.S.