April 19, 2024

CTP Cluj e suparata ca bucurestenii nu-i cunosc si recunosc meritele in transformarea autobuzelor in troleibuze!

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a emis un comunicat de presa prin care tine sa aminteasca ca in 2011, la Cluj, a fost realizata prima transformare a unor autobuze în troleibuze.

Comunicatul a fost dat ca urmarea publicarii unei stiri prin care o asociatie a solicitat Primariei Bucuresti acceptul pentru a incepe lucrarile de transformare a unor autobuze STB Mercedes Euro 3 in troleibuze.

“Compania de Transport Public (CTP) Cluj Napoca a aflat din mass media despre cererea unei asociații către Primăria București pentru a începe operațiunea de transformare a unei părți din autobuzele STB Mercedes Euro 3 în troleibuze.

Din aceeași știre am remarcat că „Asociația Metrou Ușor” recomandă Primăriei Capitalei să se inspire din experiența celor din Szeged, Ungaria, pentru a putea duce la bun sfârșit această operațiune tehnică de preschimbare.

Astfel, spre surprinderea noastră, am realizat cât de puțin se cunoaște despre experiența românească în această materie. Fapt pentru care am considerat necesar să reamintim opiniei publice, dar și colegilor noștri de la companiile, societățile și regiile de transport public de persoane că CTP Cluj Napoca a realizat cu success, în 2011, prima transformare a unor autobuze în troleibuze
Soluția tehnică gândită și realizată la Cluj Napoca a fost premiată de Asociația Generală a Inginerilor din România, în același an. Un an mai târziu, CTP a făcut un studiu comparative privind economia de combustibil și reducerea poluării cu noxe în municipiul nostru, în urma acestei operațiuni de preschimbare.
Atât soluția tehnică, cât și studiul nostru au fost prezentate la Conferința internațională de profil de la Leipzig (Germania), în 2012, precum și la „EV 2012” de la București. Mai precizăm că o prezentare detaliată a soluției tehnice clujene a apărut în revista „Trolly Motion” nr. 4
Reprezentanţii Companiei de Transport Public Cluj-Napoca încheie comunicatul spunând că sunt dispuşi să le pună la dispoziţie şi colegilor bucureşteni “soluţia clujeană”. “În eventualitatea în care Primăria Generală a Municipiului București și Societatea de Transport București sunt interesate de „soluția clujeană” de preschimbare a autobuzelor poluante în troleibuze, CTP Cluj Napoca este dispusă să le pună la dispoziție colegilor noștri bucureșteni întreaga noastră experiență pentru că ambele companii avem același scop și interes: să oferim un serviciu public de transport de calitate și cât mai ecologic”, se arată în comunicatul CTP Cluj-Napoca.