February 21, 2024

COVID-19/ DSP Cluj suspenda activitatea Cresei “Cetatea Fetei” Floresti!/ Doua grupe de copii au intrat in carantina!

Directia de Sanatate Publica Cluj confirma existenta a trei cazuri de COVID-19 in randul angajatilor Cresei “Cetatea Fetei” Floresti, fapt despre care FLORESTI.24.ro a relatat in exclusivitate in seara de 15 decembrie (n.red. https://www.floresti24.ro/covid-19-cresa-cetatea-fetei-personal-infectat/).

In urma norificarii DSP Cluj, dupa efectuarea anchetei epidemiologice la cazul initial de infectare cu COVID-19, vor fi adoptate urmatoarele masuri:

  • se decide izolarea a domiciliu a cazurilor confirmate pentru 14 zile de la testarea RT PCR pozitiv
  • carantinarea contactilor directi
  • carantinarea copiilor din Grupa IEPURASI in perioada 16-23 decembrie 2020
  • carantinarea copiilor din grupa ARICI in perioada 15-28 decembrie 2020
  • suspendarea activitatii Cresei pana in data de 23 decembrie
  • instituirea masurilor de curatenie si dezinfectie, precum si respectarea masurilor specifice raspandirii infectiei cu DARS COV 2.

P.S. In cursul zilei de ieri, Primaria Floresti, mai precis Cabinetul Primarului, a emis un comunicat de presa prin care incerca sa aduca cateva precizari referitoare la materialul publicat de catre FLORESTI24.ro in seara zilei de 15 decembrie.

In comunicat se mentiona ca doar un angajat a iesit pozitiv la testul COVID-19 si nu DOUA cum am scris noi in materialul publicat in seara de 15 decembrie si ca o a treia persoana angajata la cresa asteapta rezultatul testului anti-COVID-19. 

Le transmitem celor din Primaria Floresti ca noi, astia de la FLORESTI24.ro, aveam in seara de 15 decembrie confirmarea celor doua cazuri de infectare in randul anagajatilor Cresei “Cetatea Fetei”, si pe cel de-al treilea in proportie de 95%, doar ca am preferat sa nu ne hazardam si sa-l “dam ca sigur”!

In fine, dupa cateva ore, Primaria Floresti/Cabinetul Primarului,  revine cu un al doilea comunicat prin care suntem informati ce stiam: TREI CAZURI de COVID-19 in cadrul personalului Cresei “Cetatea Fetei”!