Mon. Jan 30th, 2023

COVID-19/ Comunicat Primar Floresti

In aceasta dupa-amiaza, primarul Floresti, Bogdan Pivariu, a postat pe pagina de facebook un comunicat prin care indeamna populatia la respectarea restrictiilor Anti-Covid-19 si care vor intra in vigoare incepand de luni, 9 noiembrie.

Ieri, 6 noiembrie, incidenta imbolnavirilor in comuna Floresti se situa la 7,15 la mia de locuitori.

Nota redactiei/ ATENTIE: Rata de Incidenta se calculeaza la numarul de persoane care au buletin sau flotant de Floresti, conform datelor puse la dispozitie de catre Serviciul de Evidenta a Persoanelor.

In concluzie, in Floresti numarul persoanelor infectate cu COVID-19 este mult mai mare. 

Citeste comunicatul primarului:

“Având în vedere situația epidemiologică și evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu Sars Cov2 confirmate pozitiv în ultima perioadă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a înaintat o serie de propuneri de măsuri către Guvernul României, care să fie valabile începând de luni, 9 noiembrie, pe întreg teritoriul țării.
Potrivit informărilor valabile până ieri, incidența îmbolnăvirilor în comuna Florești se situează la 7,15 la mia de locuitori, în creștere de la 6,28, cât a fost raportat la data de 5 noiembrie 2020.
În ceea ce privește activitatea unităților de învațământ, acestea rămân închise la nivelul comunei Florești.
În cazul suspendării activității creșei din Cetatea Fetei luată în CLSU în 28 octombrie, două testări consecutive nu au arătat nici un rezultat pozitiv la infectarea cu SarsCov2 în rândul personalului creșei.
Persoanele confirmate pozitiv cu Covid19 și aflate în izolare sau carantină la domiciliu sunt monitorizate și cu ajutorul Poliției Locale aflată în coordonarea MAI.
Lupta împotriva acestui virus este cel mai important și dificil proces în această perioadă pentru administrația publică, dar cu siguranță ne-a schimbat într-un fel sau altul viața tuturor. Protejarea sănătății cetățenilor este prioritatea principală pentru mine. Avem nevoie de o abordare mai strictă pe termen scurt, pentru a putea reveni curând la modul de viață cu care eram obișnuiți. Noi, autoritățile nu vom reuși fără ajutor! Este momentul să începem să gândim și să acționăm ca o COMUNITATE UNITĂ.
Mă bazez pe voi toți! Împreună putem reuși să reducem numărul îmbolnăvirilor în rândul floreștenilor.”
P,S.. Ne-am fi asteptat sa comunice ca se vor relua actiunile de dezinfectare cu CLORAMINA a strazilor, statiilor de autobuz, scarilor de blocuri si de realimentare a aparatelor de dezinfectare montate in acestea.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11