April 18, 2024

COVID-19/ Cluj/ Bilantul primelor 7 zile de scoala: 15 elevi si 11 cadre didactice infectate cu coronavirus!

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, luni, 21 septembrie 2020, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, la nivelul județului se înregistrează următoarea situație:

–  316  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 98 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 9 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

 

De la începerea anului școlar și până în prezent, în județul Cluj au fost confirmați cu noul coronavirus 15 elevi și 11 cadre didactice. Conform prefectului Mircea Abrudean, cele 26 de cazuri au fost înregistrate în 12 unități de învățământ din județ.