April 24, 2024

COVID-19// Catastrofa umanitara in Guayaquil (Ecuador) – Morgile sunt pline, cadavre pe strazi

Peste 3.300 de persoane au fost confirmate pozitiv pentru noul coronavirus în Ecuador, iar cea mai mare parte dintre aceştia sunt în oraşul Guayaquil.

Potrivit CBS, noul coronavirus a făcut ravagii în oraşul Guayaquil din Ecuador, iar spitalele, morgile şi centrele de pompe funerare nu mai fac faţă numărului foarte mare de persoane care şi-au pierdut viaţa în aceste zile.

Localnicii au postat pe reţelele de socializare fotografii cu mai multe cadavre lăsate pe stradă deoarece nu mai este loc pentru ele şi au criticat dur politicile de la nivel central.

Şi primarul oraşului Guayaquil, Cynthia Viteri, a criticat autorităţile centrale şi a anunţat că a trimis trei camioane frigorifice pentru a se plimba pe străzile din oraş şi ridica trupurile lăsate pe asfalt.

Vicepreşedintele Ecuadorului, Otto Sonnenholzner, a transmis că “Intenţia guvernului este ca toţi cei care decedează în aceste zile la Guayaquil, nu doar cei care au murit din cauza COVID-19, să poată avea o înmormântare demnă”.

Potrivit Los Angeles Times, oficialii municipali au declarat că 400 de cadavre au fost recuperate în ultimele zile. Deşi majoritatea deceselor sunt considerate a fi legate de coronavirus, nu se ştie numărul exact deoarece se fac puţine teste.