December 2, 2023

COVID-19/ 2 cazuri depistate in Cluj, 10 la nivel national, cu noua tulpină de coronavirus de laboratoarele MedLife

Zece cazuri au fost depistate cu noua tulpină de coronavirus de laboratoarele MedLife, în urma unui studiu în care au fost alese aleatoriu 79 de probe de la persoane din diferite regiuni ale țării.

„În urma unei analize efectuată de către specialiștii MedLife parte a diviziei de cercetare din cadrul grupului, din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării (București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia, Călărași), s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe. Așadar, există posibilitatea unei transmiteri comunitare, spun specialiștii”, a anunțat MedLife într-un comunicat.

Și Ministerul Sănătății a anunțat depistarea celor 10 noi cazuri.

„Încă 10 noi cazuri cu noua variantă de Sars Cov- 2 au fost identificate pe teritoriul Romaniei. Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021. Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate in această după amiaza la INSP/CNSCBT. În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars Cov 2”, a precizat MS.

MedLife mai precizează că, într-un studiu similar din urmă cu o lună pe 60 de probe, nu a fost raportat niciun caz cu noua tulpină.

sursa: G4Media.ro