March 23, 2023

Corespondenta speciala de la EURO 2016// “Am castigat un punct si meciul din tribune cu fanii elvetieni. Preturile nu ne-au lasat sa-i invingem si pe terase!”

Romania a remizat cu Elvetia, 1-1, Franta a batut in ultimele minute Albania si sansele “tricolorilor” de a trece de faza grupelor cocheteaza cu…”0″.

romania elvetia 6

Pe Parc des Princes, pe o vreme superba insa nu calda, la inceperea meciului mercurul din termometre nu treceau de 20 grade Celsius, aproximativ 18.000 de romani au incercat sa le insufle jucatorilor trimisi in teren de “Tata Puiu” dorinta de victorie. Au reusit doar in prima parte a partidei si cu destule emotii.

romania elvetiaromania elvetia 2

In repriza a doua, romanii din tribunele arenei pariziene nu au slabit ritmul incurajarilor in pofida numarului mare de elvetieni, de aproape patru ori mai numerosi, dar nu foarte galagiosi.

romania elvetia 3romania elvetia 4romania elvetia 5

Prestatia jucatorilor nostri a fost modesta spre mediocra in actul secund, cu precadere in ultimele 15 minute. Selectionerul a facut cateva crize de nervi spre deliciul elevtienilor.

romania elvetia 7romania elvetia 8romania elvetia 10

Am obtinut un punct si duminica, la Lyon, intalnim Albania. Despre acest meci in corespondentele viitoare.

In final, cateva cuvinte despre Paris, romani, elvetieni, si politia franceza.

Terasele Parisului erau ticsite inainte de meci de suporterii elevetieni, care isi permiteau sa dea pe gat mai mult de trei beri. Ne-am fi dorit si noi, romanii, sa le tinem piept, poate chiar le aratam cine sunt campionii, insa preturile nu ne-au permis sa ne inscriem in competitie. Pacat!

Politia franceaza este omniprezenta pe strazile Parisului, iar marea majoritate a cetatenilor de origine africana sunt opriti si verificati corporal si in bagaje. Nu comenteaza niciunul. Se supun verificarilor, pleaca mai departe si dupa nici 50 de metri sunt opriti din nou si controlati.

romania elvetia 11

Accesul in stadion s-a facut doar dupa ce ai trecut de cele patru filtre, severe, insa civilizate. Francezii traiesc in permanenta cu teama unor noi atentate. Lucru pe care l-am observat pe strada si in garile de la metrou.

Inchei corespondenta din Paris cu “HAI ROMANIA!”

romania elvetia 12

 

ZOLI BAGI – Floresti24.ro – PARIS