Wed. May 25th, 2022

Conţii de Zăbala, urmaşii lui Mikes au pierdut toată averea, inclusiv 92 de hectare de Pădure in Floreşti!

Moştenitorii lui Alexandru Mikes au pierdut în instanţă averea  pe care susţin ei, le-ar fi aparţinut de drept. Judecătoria Cluj-Napoca a dat o decizie zdrobitoare la adresa moştenitorilor, numiţi şi ”Conţii de Zăbala”, deoarece a hotărât anularea certificatului de moştenitor emis de BNP Jakkab Eteleka.

padure-fl 5

Conform gazetadecluj.ro, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, cei de la ANRP şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj au cerut anularea actului de moştenire şi au obţinut-o. Procesul a început în octombrie 2014 iar victoria este  obţinută împotriva nepoatei lui Mikes Alexandru, Roy Chowdhury Ecaterina Susana.

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului şi a intervenientei principale, invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes a reclamantului şi a intervenientei principale, invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge excepţia prescripţiei dreptului la acţiune, invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul STATUL ROMÂN, prin Ministerul Finanţelor Publice, cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5, în contradictoriu cu pârâta ROY CHOWDHURY ECATERINA SUSANA. Admite cererea de intervenţie în interes propriu formulată de intervenienta AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU RESTITUIREA PROPRIETĂŢILOR. Anulează certificatul de moştenitor nr. 100/14.07.2000 emis de BNP Jakab Etelka. Cu apel în 30 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16 octombrie 2015.
Document: Hotarâre  9480/2015  16.10.2015.

Primarul localitatii Floresti, dl. Horia Sulea, vine cu cateva precizari interesante vis-a-vis de… PADURILE FLORESTIULUI!

„Din datele pe care le deţin şi analizând dosarul de retrocedare, pentru că am fost pus în situaţia de a le aproba  plata pentru 92 de ha cu titlu de despăgubire, vă precizez că am fost nevoit să cer lămuriri. Astfel am obţinut o copie dupa certificatul de dedces, scos dupa 1989, al lui Mikes Alexandru, ce locuia pe strada Memorandului. Ulterior am luat legătura cu cei de la direcţia juridica şi de la Ministerul Finanţelor Public  pentru a elucida cazul. Astfel s-a sesizat cei de la ANRP şi le-au solicitat în instanţă anularea actului moştenitor. Acel act moştenitor era exact cel la care se care  referire în două cereri de retrocedare depuse la primaria Floresti în 2006.”

Îşi încearcă norocul dar…intră şi Romsilva în horă

Ca apel la sentinţa dată de Judecătoria Cluj-Napoca, Ecaterina Roy Chowdhury şi-a încercat norocul în acest an la Tribunal Cluj.

Însă…surpriză la primul termen de apel care a avut loc în 22 aprilie, s-a cerut amânare, deoarece Romsilva a înaintat o cerere către judecătoare pentru a intra în proces.

Astfel că judecătoarea a stabilit următorul termen pentru sfârşitul lunii mai.

Motivul pentru care Romsilva intră în dosar îl reprezintă cele peste 286 de ha de pădure de la Floreşti, pe care Ecaterina le are în posesie.  Dacă e să luăm în calcul şi restul proprietăţilor revenidcate de aceştia, vorbim de un total de 7000 de ha de pădure în Covasna şi Harghita.

A apărut primul proprietar ce demontează pretenţiile moştenitorilor

În prezent, pe rolul instanţelor clujene apar mai multe speţe în care Katalin Roy Chowdhury este pârât. Pentru rectificare carte funciară, aceasta a fost dată în judecată, alături de alţii, de către Osztricz Alexandru Robert. Urmaşa lui Mikes mai are un proces cu Ministerul de Finanţe şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Tot în această toamnă, avocatul familiei va performa şi în procesul în care Letiţia Rodica Farcaş a dat în judecată atât pe moştenitoarea Roy Chowdhury, cât şi pe cei de la Polus Estate, alături de comisia locală şi cea judeţeană de restituire a proprietăţilor. Toate la Judecătoria Cluj. Dovadă că şi urmaşii celor care au cumpărat terenuri de la Mikes vor să intre în posesia moştenirii cu valoare în continuă creştere.

Letiţia Fărcaş este prima clujeancă ce are documentele prin care se atestă faptul că grofii din Floreşti vor să intre în posesia unor terenuri pentru care strămoşii lor( dacă se demonstrează că sunt rude), au fost despăgubiţi de stat pentru terenurile deja vândute la oameni în perioada războiului.

Conform contractului de vânzare cumpărare deţinut de Letiţia Fărcaş, Mikes i-a vândut o parcelă ce în prezent se află lângă Polus Center, bunicului ei, Emil Poruţiu. Însă beneficiarul parcelei a fost plecat în război, iar la întoarcere nu şi-a mai putut revendica terenul. Odată instaurat comunismul, pământurile au fost luate în proprietatea statului, iar după căderea regimului, s-a instalat un haos total cu reîmproprietărirea terenurilor.

sursa: gazetadecluj.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11