July 20, 2024

Consilierul judetean Remus Lapusan si-a dat demisia din PSD. Cum ii raspunde Liviu Alexa, presedinte interimar numit de “Tanti” Viorica

Un vechi pesedist, consilierul judetean Remus Lapusan si-a anuntat demisia din partid.

Acesta le cere social-democratilor clujeni sa intre in proiectul PRO Romania.

Scandalul din filiala Cluj-Napoca a PSD va continua si in zilele urmatoare si este de asteptat ca acesta sa se “transfere” si la filiale din judet.

Desi nu o spune pe sleau, nu intelegem lipsa de curaj si franchete, decizia sa este data de recenta numire al lui Liviu Alexa in functia de presedinte interimar PSD Cluj. Numirea lui Alexa a fost dictata de catre Viorica Dancila intr-unul din celebrele CEX-uri.

Ce scrie Remus Lapusan si cum raspunde L. Alexa.

Remus Lapusan // “În urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut și în care cred și astăzi, pentru liderii și intelectualii de stânga care au condus PSD de-a lungul timpului, în primul rând pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, pentru tradiția social-democrată din Ardeal, de expresie occidentală.

Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali.

Am avut speranța, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democrație de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înțeles bine înfrângerea de la europarlamentare și a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere.

Cluj-Napoca este un centru universitar de excelență, un oraș cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuți de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj și îmi înaintez demisia atât din PSD cât și din Consiliul Județean Cluj.

Stânga trebuie reprezentată în Cluj și îi invit pe toți cei care sunt animați de valorile social-democrate să intre în proiectul PRO România Cluj și să fie pro comunitate, pro bun simț, pro expertiză profesională și pro Europa.

Liviu Alexa// ”Remus Lăpușan era oricum un ratat politic. Era finalul său de carieră pentru un om care și-a depășit de mult condiția de țăran din Berind. De aproape două decenii acest impostor politic care nu vorbește bine nici limba română, darămite vreo limbă străină, a supt din toate pozițiile și funcțiile de la stat, și nu pentru că e vreo lumină a intelectualității căci e tare modest intelectual, ci pentru că PSD l-a ajutat. Acest agramat mai trebuie să își dea demisia din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Transgaz de unde ia lopeți de bani, având treabă cu gazul cum are Lionel Messi cu arhitectura. Astăzi Consiliul județean și PSD Cluj au scăpat de un om care a făcut foarte mult rău județului, dar foarte mult bine propriului său buzunar”, declaratie data pentru ziuadecj.realitatea.net

Sursa: CLUJMEDIA.ro// Partener Floresti24.ro