May 21, 2024

Conferință despre iubire – Mihail Neamțu și Adrian Papahagi

De unde și cum învățăm să iubim? Această întrebare își are răspunsul în paginile cărții cărților, Biblia, de la facere și până la înviere, aspect discutat în volumul „Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?”, lansat în cadrul conferinței „Creștinismul, revoluția iubirii”, un dialog între profesorul Adrian Papahagi și scriitorul Mihail Neamțu, de la ora 18:30, în data de 28 noiembrie 2022, la Opera Națională Română.

În cadrul conferinței, participanții vor avea parte de un recital înălțător susținut de către Maria Coman.

„Biblia nu este o simplă carte. Este, după cum era ea numită în cataloagele de cărți medievale, biblioteca însăși,” spune profesorul Adrian Papahagi într-un dialog cu scriitorul Mihail Neamțu, intitulat „Cartea Genezei”, disponibil pe platformele sociale.

De ce trebuie citită Biblia?

Această carte a cărților nu este doar o mărturie a iubirii părintești pe care Dumnezeu o manifestă în veșnicie, ci și fundamentul principiilor pe care s-a creat civilizația prin creștinism. „Biblia pentru oameni, cel puțin pentru creștini este și o carte inspirată. Acest Cuvânt Viu are efect asupra sufletelor noastre”, precizează scriitorul Mihail Neamțu în aceeași discuție cu profesorul Papahagi.

Astfel că, toți oamenii, în special tinerii, care au nevoie de o gură proaspătă de aer sufletesc sunt invitați să participe la această conferință despre iubire, în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Intrarea la conferința „Creștinismul, revoluția iubirii” este gratuită, iar pentru a avea prioritate, participanții sunt invitați să rezerve un loc pe site-ul evenimentului, Marilecărți.ro

Conferința va începe la ora 18:30, în data de 28 noiembrie 2022, luni, la Opera Națională Română Cluj-Napoca.