April 18, 2024

Comunicat PRIMĂRIA FLOREȘTI// Anunț dezbatere publică PUZ aferent proiectului TRANSREGIO TR35

PRIMĂRIA COMUNEI FLOREȘTI, în conformitate cu Ordinul 2701/2010 referitor la ”Metodologia de informare și consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism” supune dezbaterii publice Proiectul Urbanistic Zonal având ca obiect DRUM TRANSREGIO FELEAC TR35 – CENTURA METROPOLITANĂ ȘI DRUMURI DE LEGĂTURĂ.

Mai multe detalii regăsiți în atașamente.

PUZ Transregio 35_REGLEMENTARI URBANISTICE_DRAFT.pdf
25.16 MB
anunt dezbatere publica PUZ.docx
0.04 MB
Centura Metropolitană începe de la nodul de la Gilău al Autostrăzii Transilvania și continuă pe zona de nord a localităților Gilău și Florești.
În Florești, vor fi trei noduri de conectare cu centura, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. Centura Metropolitană va intra în Cluj-Napoca prin zona supermarketului Cora.
Centura va vira brusc de la Cora, va trece Drumul Național și va ajunge în zona Făget. Va traversa pădurea, urmând să fie făcute defrișări ca și în cazul ”centurii de diamant” / Vâlcele – Apahhida. Vor fi realizate o serie de noduri prin care Clujul se va putea lega de centură și să fie evitate zonele cu trafic pentru a ajunge din Mănăștur în Zorilor sau Gheorgheni.
Drumul va ocoli cartierul Zorilor, Europa și Bună Ziua, de care se va lega prin noduri, și va continua prin Borhanci, prin zona intersecției strada Borhanci – strada Fagului (nodul 13), va traversa livada care acum este administrată de USAMV și va străbate pepiniera Becaș, prin spatele bazei Sportive din Gheorgheni (nodul 14). Centura se va intersecta cu strada Traian Vuia, prin nodul 16, iar apoi va ajunge la centura Bulevardul Muncii – Apahida.