July 20, 2024

Comunicat Horia Sulea (Primar Floresti)// Ce decizii s-au luat la ultima sedinta de Comitet Local Situatii de Urgenta

Ne aflăm în plină activitate specifică acestei perioade. Suntem într-o luptă pe care nu avem voie să o pierdem! Zilnic, în fiecare oră, ducem câte o bătălie cu acest virus.

Identificăm și luăm legătura telefonic cu persoanele în vârstă de peste 65 de ani, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTĂ FORMĂ DE AJUTOR, pentru a veni în sprijinul acestora.

Monitorizăm / luăm legătura telefonic cu persoanele aflate în izolare la domiciliu, pentru a identifica eventualele lor necesități/probleme și a veni în sprijinul acestora.

Persoane fără adăpost nu avem la nivelul comunei.

Igienizăm, dezinfectăm domeniul public. Îndrumăm, ajutăm telefonic

floreștenii, rezolvăm problemele lor administrative. Pe lângă toate acestea, continuăm desfășurarea unor proiecte începute anterior, chiar dacă la un nivel ceva mai scăzut. De asemenea, suntem implicați într-o serie de activități cu diferite caractere confidențiale, raportări, identificări, monitorizări.

Acum, mai mult ca niciodată, avem cu toții nevoie de o comunitate unită.

Dacă cunoașteți persoane peste 65 de ani, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTĂ FORMĂ DE AJUTOR, nu ezitați în a mă contacta direct pe mine personal, aici sau telefonic, ori a apela Cabinetul Primarului, 0726-367933, 0734-778238.

La nivelul UAT Florești, avem doar câteva zeci de persoane în vârstă de peste 65 de ani, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTĂ FORMĂ DE AJUTOR. Avem sub 0.5% din populație în izolare la domiciliu. Mulți floreșteni s-au întors înainte de obligativitatea izolării pentru zona respectivă, unii floreșteni au ieșit deja din autoizolare…Nu avem nici un caz confirmat de COVID19 și nici un suspect de infectare.

Suntem primii din județ, care, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, am realizat o rectificare bugetară care ne va permite a veni financiar în ajutorul persoanelor aflate în autoizolare și care sunt în ananghie.

Din păcate însă, cadrul legislativ este ambiguu, iar factorii care ar trebui să ofere consultanță, trag din umeri. Cu toate acestea, o vom scoate la capăt, vom realiza în regim de urgență achiziția publică și vom onora cele câteva solicitări pe care le avem (că doar nu putem da bani cash! și oricum, autoizolații ce ar face cu ei ?! – ci doar produse pe care trebuie a le achiziționa). Atâta tot, că durează un strop de timp, iar în această situație timpul nu ne este prieten bun!

Da, situația este una complicată, complexă și îngrijorătoare. Dar, tocmai în asemenea momente, trebuie să dăm dovadă de curaj, responsabilitate și înaltă ținută civică.

Haideți SĂ ȚINEM CONT de Recomandări și SĂ RESPECTĂM TOATE Obligațiile stabilite în această perioadă!

Floreștiul trebuie să iasă cu fruntea sus din Starea de Urgență, ca o comunitate unită, responsabilă și victorioasă în lupta împotriva COVID-19.

După victorie, Floreștiul trebuie să își continue proiectele începute înainte de izbucnirea Pandemiei.

La începutul acestei săptămâni, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, la propunerea primarului Horia Șulea, a luat trei decizii importante.

Toate parcurile de pe raza comunei vor fi închise. Ședințele de consiliu local se vor desfășura online. O echipă din aparatul de specialitate al primarului, coordonată de primarul Horia Șulea, va identifica și apoi contacta telefonic toate persoanele de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

Apoi, zilele acestea am luat legatura telefonic cu florestenii autoizolati la domiciliu.

Au fost surprinsi dar bucurosi ca cineva se intereseaza de soarta lor, ca cineva ii intreaba cum se simt, daca nu au nevoie de ceva….

Datele personale ale acestora precum si numarul lor sunt confidentiale, fiind strict la dispozitia autoritatilor. Le doresc sanatate maxima si autoizolare usoara, fara incidente. Asa cum le-am spus, numarul meu de telefon este public si le sta la dispozitie pentru orice fel de probleme ar intampina.

Dragi floreșteni, STAȚI ÎN CASĂ! INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE !

(mai.gov.ro)