April 24, 2024

Comunicat de presă privind gestionarea deșeurilor pe raza comunei Florești

Primăria comunei Florești în colaborare cu noul operator de salubritate, RDE-AVE SRL, implementează o nouă abordare privind gestionarea deșeurilor pe raza comunei Florești, măsură absolut necesară având în vedere continua creștere a populației.

Noul operator de salubritate este în curs de a asigura toată logistica necesară gestionării celei mai mari comune din România ca număr de populație, în vederea asigurării colectării eficiente și performante a deșeurilor de toate tipurile.

Concret, operatorul de salubritate a început deja inventarierea tuturor punctelor gospodărești ale asociațiilor de proprietari, măsură prin care se urmărește identificarea numărului recipientelor și starea lor. S-a solicitat deja asociațiilor de proprietari informații privind numărul recipientelor deteriorate pentru a putea fi înlocuite de operator. Punctele gospodărești vor fi completate cu diferite tipuri de recipiente pentru deșeurile menajere, reciclabile si biodegradabile. Recipientele pentru colectare deșeurilor reciclabilele vor fi aduse de operator, începând cu data de 15 iunie 2020 iar distribuirea se va face eșalonat pe zone.

Concomitent cu amenajarea punctelor gospodărești se vor organiza consultări cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, deoarece unele puncte gospodărești sunt subdimensionate și necesită extindere, iar altele sunt foarte greu accesibile și necesită măsuri de specifice de facilitare a accesului.

În ceea ce privește colectarea selectivă la casele individuale vă informăm că s-au distribuit 5.000 pachete care conțin 9 saci, plus calendare privind graficul de ridicare pentru cele trei fracții (hârtie/carton, plastic/metal și sticlă).

În continuare operatorul de salubritate va distribui saci pe culori în schimbul celor ridicați de la porțile cetățenilor, în zilele indicate în calendar.

Explicatie foto// Primarul Horia Sulea si Korosfoy Sandor, manager proiect RDE – AVE, la conferinta de presa din data de 3 iunie 2020

Ca în orice început de activitate într-o zonă nouă, operatorul actual a depus eforturi mari pentru ca în cel mai scurt timp să colecteze toate deșeurile adunate în decursul câtorva zile, fapt care a fost dificil într-o comună o multitudine de tipuri de imobile.

Așa cum se poate observa, eforturile depuse au ca rezultat ridicarea deșeurilor existente în punctele gospodărești, urmând ca în perioada următoare să înceapă abordarea colectării deșeurilor după o nouă strategie ce va consta în împărțirea comunei pe zone de colectare cu grafice noi de ridicare inclusiv în zona de blocuri, punându-se accent pe colectarea selectivă.

Cetățenii vor fi informați sistematic cu privire la stadiile de realizare a obiectivelor propuse și, bineînțeles, legat de noile grafice.

De asemenea, vă punem la dispoziție numărul de telefon al dispeceratului operatorului  0732-690717.