Wed. Aug 17th, 2022

Comunicat// Asociația Ortodoxă “Oastea Domnului Floresti“ si Fundatia Regala Margareta a Romaniei continua ajutorarea refugiatilor ucraineni

Asociația Ortodoxă “Oastea Domnului Floresti“ intermediaza si cazează ( in limita resurselor si disponibilității ) gratuit refugiați din Ucraina, în parteneriat cu Fundatia Regala Margareta a Romaniei.
Cazarea se asigură în cateva apartamente cât și intr-un duplex in Floresti si Cluj-Napoca.
Cu sprijinul Fundatia Regala Margareta a Romaniei am reușit sa sprijinim cu plata chiriei și plata utilităților pe perioada proiectului doua apartamente in localitatea Floresti. Proiectul “Ajutor pentru refugiati “ s-a desfășurat in perioada 06 Aprilie și 06 Iulie 2022.
Cu fonduri proprii si prin alte sponsorizari au fost ajutate peste 20 de familii de ucrainieni de la începutul războiului pana acum. Au fost sprijinite și alte familii care au fost in localitatea noastră doar in tranzit.
În contextul conflictului ruso-ucrainean, numeroase persoane au părăsit Ucraina, solicitând atât drept de ședere și asistență medicală în România cât si integrarea copiilor la scoala.
Proiectul a fost implementat începând cu data de 06 Aprilie 2022, în parteneriat cu Fundatia Regala Margareta a Romaniei, care a asigurat fondurile necesare închirierii de locuințe și plata utilităților .
Programul de ajutorare a refugiaților ucrainieni este gestionat de către Asociația Ortodoxă “Oastea Domnului Floresti“. Asociația desfășoară diverse activități creștine, întâlniri pentru copii, tineri și adulți, tabere pentru copii și tineri, respectiv acțiuni sociale de ajutorare. Din punct de vedere confesional, membrii asociației sunt creștini ortodocși și fac parte din comunitatea „Oastea Domnului” – din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.
Persoană de contact: Ciupe Delia – Coordonator proiect
Tel: 0742241392
oasteadomnuluifloresti@yahoo.com

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

test11