September 27, 2023

Comunicat ABAST// “Intr-o singura zi au fost stranse 50 metri cubi de gunoaie din Somesul Mic, la intrare in Floresti!”

Angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj în colaborare cu angajați ai Companiei de Apă Someș S.A. și ai Primăriei Florești derulează o campanie de igienizare, începută în data de 23 octombrie 2019 și care va continua până la sfârșitul acestei săptămâni.

Marți, 29 octombrie 2019, s-a acționat în zona frontului de captare aparținând Companiei de Apă Someș din localitatea Florești. În urma acestei acțiuni s-au strâns aproximativ 50 m3 de deșeuri. În prezent, muncitorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj din cadrul formațiilor de lucru Gilău și Cluj acționează pe ambele maluri ale râului Someș, zona „Șapca Verde” amonte front captare Compania de Apă Someș S.A.

 

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autoritățile publice locale sunt direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa realizează periodic acțiuni de igienizare și salubrizare în colaborare cu autoritățile publice locale și oferă sprijin în acest sens, ori de câte ori este necesar.

 

Pentru îmbunătățirea situației actuale este nevoie de o schimbare majoră în plan comportamental, de o responsabilizare a cetățenilor faţă de acest important factor de mediu. Cu această ocazie lansăm un apel către populație să depoziteze deșeurile (menajere și industriale, inclusiv material lemnos) în spațiile special amenajate, astfel încât să nu existe riscul ca ele să fie antrenate în cursurile de apă”, transmite ABAST.