February 21, 2024

Guvernul a decis în şedinţa de vineri schimbarea lui Gheorghe Vuşcan din funcţia de prefect al Clujului şi numirea în această funcţie a lui Aurel Cherecheş.

Aurel Cherecheş are 37 de ani, este dr. ing. şi şef de lucrări în cadrul Departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În anul 2003 a absolvit Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj, iar în anul 2013 a obţinut titlul de doctor în inginerie mecanică, la Facultatea de Mecanică a UTCN, cu o bursă POSDRU. Între 2007 şi 2011 a fost director de magazin la Reprezentanţa Nokia din Cluj-Napoca.

Din luna mai 2014 până în prezent, Aurel Cherecheş a fost şi specialist în formare profesională în cadrul Agro Transilvania Cluster.

Noul prefect a fost membru PSD Cluj şi a candidat pe lista pentru Consiliul Judeţean Cluj la alegerile locale din iunie 2016.

Gheorghe Ioan Vuşcan a ocupat funcţia de prefect timp de mai bine de 5 ani, din iunie 2012, fiind numit în funcţie de guvernul de la acea vreme, condus de Victor Ponta. Vuşcan a rămas prefect şi între anii 2015-2016 când la putere era guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net