July 20, 2024

Clujul are buget, insa doar o treime merge la dezvoltare

Consilierii judeteni au discutat si votat proiectul de buget pe anul 2016, in cadrul sedintei cu caracter ordinar care a avut loc vineri.

consiliulcj

 

Bugetul judetului Cluj pentru acest an este mai mare decat anul trecut cu aproximativ 20 de milioane de lei.

Proiectul de buget pe 2016 a fost votat cu 23 de voturi pentru, trei abtineri, iar sase consilieri nu au votat. Bugetul judetului Cluj este de aproximativ 764 milioane lei Din aceasta suma, o parte importantt, aproape 337 milioane lei vor fi utilizaţi pentru cheltuieli de functionare si 172 milioane lei pentru dezvoltare, adica o treime din totalul bugetului. Anul acesta, bugetul de dezvoltare este mult mai mic decat în 2015 când au fost alocati 225 milioane lei.

Peste 290 milioane lei merg catre institutiile publice si activitatile finantate integral sau partial din venituri proprii. Din suma prevazuta pentru cheltuieli de functionare, majoritatea fondurilor, 155 milioane lei, sunt utilizate pentru de asistenta sociala.

Invatamantul primeste 64 milioane lei, iar cultura primeşte 44 milioane lei.

“Este un buget echilibrat, nu venim cu proiecte majore noi pentru că obligaţiile de anul trecut nu sunt nefinalizate şi aici aş aminti Ic Ponor şi Centrul de Management Integrat de Deşeuri. De asemenea, nu există măsuri deschise pe fonduri europene. Suntem pregatiti pentru reţeaua drumuri judeţene şi reabilitarea monumentelor istorice. Finanţăm în continuare spitalele, drumurile judeţene şi am dori să nu vă ascundem faptul că analizăm şi ne gândim foarte serios la o schemă de finanaţare care să permită modernizarea drumurilor judeţene mai mult decât până acum. Toţi cunoaştem situaţia critică a drumurilor judeţene şi toţi ne dorim să rezolvăm această problemă care nu se poate fără bani”, a afirmat Marius Mînzat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, citat de monitorulcj.ro.

Foto: ziarulclujean.ro