October 1, 2023

Cluj// Scafandrii au găsit corpul bărbatului care s-a înecat sâmbătă în lacul Tarniţa.

0

Scafandrii au reuşit, duminică, să scoată la suprafaţă corpul bărbatului care s-a înecat sâmbătă în lacul Tarniţa din judeţul Cluj.

Unul dintre cele mai performante detectoare din lume şi o dronă subacvatică, au fost folosite, duminică, pentru recuperarea unei persoane înecate sâmbătă în Lacul Tarniţa din judeţul Cluj, informează Dispeceratul Naţional Salvamont.

“Acţiune în derulare a salvatorilor acvatici şi subacvatici din cadrul Serviciilor Salvamont-Salvaspeo Cluj şi Gorj pentru recuperarea unei persoane înecate ieri în lacul Tarniţa. După ce căutările de ieri cu scafandri nu au dat rezultate, astăzi se va folosi pentru căutare unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum şi o dronă subacvatică, echipamente de ultima generaţie şi de mare performanţă, aflate în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj”, se arată într-un mesaj postat, duminică, pe pagina de Facebook a Dispeceratului.

Un tânăr de 23 de ani din Huedin a dispărut fără urmă în lacul Tarniţa, din judeţul Cluj. Mai mulţi pompieri şi scafandri cu trei bărci l-au căutat pe băiatul care a intrat să se scalde și nu a mai reușit să iasă la mal.

Apelul la 112 a fost făcut aseară în jurul orei 18.00.

Imediat au fost alertați pompierii, care l-au căutat cu trei bărci și mai mulți scafandri. La intervenție au participat și salvamontiștii, fără rezultat, însă.

Salvatorii s-au oprit la lăsarea întunericului și au reluat căutările în această dimineață, în speranța că îl vor găsi în viață pe tânăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *