Thu. Dec 1st, 2022

Cluj-Napoca// Trei accidente cu trotinete electrice produse de femei. Intr-un caz, o domnisoara era si beata!

Pe raza municipiului Cluj-Napoca, in ultimele zile, au avut loc trei accidente in care au fost implicate trotinete electrice. Autorii accidentelor, in toate cele trei cazuri, erau persoane de sex feminin. Una dintre acestea era si beata!

Sunt multe accidente și multe reclamații. O dată cu introducerea acestui serviciu s-au înmulțit cei care folosesc trotinete. În noaptea de vineri spre sâmbătă și miercuri după-amiază pe strada Cardinal Iuliu Hossu, am înregistrat nu mai puțin de trei accidente rutiere grave, cu rănirea gravă a trei persoane, fiind vorba despre cei care le conduceau.

În toate aceste trei cazuri, trotinetele circulau pe trotuar și nicidecum pe unde ar trebui să circule. În toate cele trei cazuri erau niște domnișoare, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, iar într-un caz era o domnișoară chiar sub influența băuturilor alcoolice, cu 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică aproape unu la mie în sânge. În cazul unui conducător auto, la acea alcoolemie erai cercetat penal și riscai să își îți fie suspendat permisul de conducere. 

Am intervenit, am organizat acțiuni în trafic, mai ales unde apar trotinetele. În primă fază s-au aplicat numai avertismente scrise. Am avut un rol preventiv. Nu avem o normă de amenzi. Nouă chiar ne pasă, atunci când în trafic se întâmplă astfel de incidente. 

Unul dintre accidente a avut loc pe Bulevardul Titulescu unde este o bandă dedicată pentru biciclete, dar se circula pe trotuar”, a afirmat seful Serviciului Rutier al Politiei Municipiului, comisarul Sergiu Dan Iurian, la Radio EBS.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11