April 19, 2024

Cluj-Napoca// Traian Basescu: “Cine voteaza PMP isi arata inteligenta politica!”

Traian Basescu, senator in Parlamentul Romaniei si fostul presedinte al Romaniei timp de doua mandate si cu doua suspendari la activ, insa ambele trecute cu brio la vot, a fost prezent astazi, duminica 19 mai, la Cluj-Napoca. i-a avut alaturi de el pe senator Vasile Cristian Lungu, presedinte PMP Cluj, deputat Marius Pascanu, presedinte executiv PMP, si Dorel Onaca.

 

Basescu, cap de lista la Europarlamentarele din 26 de mai din partea Partidul Miscarea Populara, partid pe care l-a infiintat imediat dupa “divortul de PDL, s-a intalnit cu membri si sustinatori ai PMP, iar de la ora 16.00 a sustinut o conferinta de presa.

Prezent in Cluj de sambata seara, Traian Basescu le-a declarat jurnalistilor prezenti ca nu a dorit sa se intalneasca cu primarul Emil Boc din motive de campanie elctorala, insa il va sustine pentru un nou mandat de primar.

“Este prima data cand vin in Cluj 

si nu ma intalnesc cu Emil Boc. Nici nu l-am sunat. Nu am dorit sa creez suspiciuni si lui Emil sa-i fac probleme. Emil Boc este o optiune pentru clujeni si poate fi si pentru mine. Este simplu si am sa va explic si de ce. Daca alegerile pentru primari s-ar face din doua tururi ar fi cu totul altceva. In primul tur, fiecare partid ar defila cu elefantul lui, si apoi in turul doi s-ar face aliante. Desi, daca ati vedea ce elefanti defileaza in primul tur…, mai bine nu. Cum acest lucuru nu se poate, desi PMP a incercat si inca incearca sa schimbe modul de alegere al primarilor, atunci nu ramane decat varianta aliantelor inaintea alegerilor”, a declarat Traian Basescu.

“Cine voteaza candidatii PMP isi arata inteligenta politica!”

In opinia lui Traian Basescu, PMP este un partid curat – “filonul curat al PD” – si nicunul dintre candidatii pentru Europarlamentare nu depinde de politica.

“Au meseriile lor pe care si le practica zi de zi, iar cand am intocmit lista pentru Europarlamentare ne-am uitat doar in curtea noastra. Nu am recurs la importuri. Inclusiv planul de actiune al PMP pentru aceste alegeri a fost structurat si redactat de catre specialistii din partid”.

Raspunsuri marca Basescu

1. “Ce le spuneti celor care va intreaba de ce sa voteze PMP?”

Traian Basescu a raspuns: “Asa pot sa-si arate inteligenta politica!”

2. “In cele doua mandate nu ati scris nicio carte. De ce?”

Traian Basescu a replicat: “Inca nu m-am incheiat cariera politica. Am spus ca ma retrag din politica si uite ca nu s-a putut. Cand ma voi apuca sa scriu o carte o voi face la modul serios”

In cele aproximativ 75 de minute cat a durat conferinta de presa, ex-presedintele Romaniei a mai abordat si problemele de politica externa: relatiile cu U.E., problema migratiei, Republica Moldova.

C.S.