December 7, 2023

Cluj-Napoca// Hoti prinsi in flagrant delict. Erau mascati!

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore trei tineri bănuiți de comiterea unor furturi.

“La data de 12 ianuarie 2020, în jurul orei 04:00, Poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că trei persoane cu fețele acoperite au încercat să pătrundă într-un magazin de pe strada Dâmboviței, Cluj-Napoca. La fața locului, s-au deplasat de urgență echipaje de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și agenți de pază, iar cei trei au fost depistați.

Cei trei, cu vârste cuprinse între 25 și 26 de ani, din Cluj-Napoca, au fost prinși în flagrant delict, în apropierea unui magazin de unde ar fi încercat să sustragă bunuri.”, transmite IPJ Cluj.

Tinerii au încercat să fugă de echipajele de poliție, dar au fost opriți și imobilizați. Asupra lor au fost găsite măști, cagule și alte bunuri folosite la comiterea furturilor.

In urma cercetărilor, s-a stabilit că aceștia ar mai fi comis un furt la data de 9 ianuarie 2020, când s-ar fi deplasat cu un autoturism cu număr fals de înmatriculare în cartierul Zorilor, iar dintr-un magazin ar fi sustras țigări și sticle de alcool, cauzând un prejudiciu în valoare de circa 10.000 de lei. Totodată, cel care ar fi condus autovehiculul nu avea permis de conducere.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la furt calificat, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Cei trei urmează a fi prezentați magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.” transmite IPJ Cluj.