Tue. Feb 7th, 2023

Cluj-Napoca/ Biciclistul care ar fi produs accidentul mortal din Piata Stefan cel Mare se afla la Politie!

In cursul serii de marti, 23 noiembrie, politistii clujeni au reusit sa-l identifice pe biciclistul din cauza caruia s-ar fi produs accidentul mortal din Piata Stefan cel Mare, in dupa-amiaza zilei de luni, 22 noiembrie.

Politia Cluj a confirmat ca o persoana implicata in accident a fost adusa la audieri.

Va reamintim ca biciclistul a fost dat in urmarire in cursul zilei de marti, iar Politia a facut publice mai multe imagini cu acesta.

Vom reveni cu amanunte in cursul zilei de miercuri.

Comunicatul IPJ despre accident:

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare.

Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 64 de ani din același municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.

În urma activităților de cercetare și verificare a modului și a circumstanțelor în care a avut loc respectivul eveniment, a reieșit faptul că în dinamica producerii acestuia, o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piața Ștefan cel Mare dinspre Piața Timotei Cipariu, cu direcția spre Piața Avram Iancu, pe banda de circulație destinată transportului în comun.

La intersecția cu strada Traian Moșoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulație spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroșat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă.

Deși după producerea evenimentului rutier conducătorul bicicletei ar fi constatat cu propriile simțuri faptul că în urma evenimentul a rezultat vătămarea unei persoane, acesta nu ar fi rămas la locul impactului.

În continuare sunt efectuate verificări în vederea stabilirii identității persoanei care se deplasa pe bicicletă. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11