July 17, 2024

Cluj-Napoca// 2.500 de taximetre maxim, POS din 2021, motoare Euro 5 din 2022

De la 1 Martie 2021, taximetrele din Cluj-Napoca vor fi dotate cu aparate pentru plata curselor cu cardul, iar din 2022 vor avea, obligatoriu, motoare Euro 5.

“Azi am participat la dezbaterea publică cu privire la aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi, a numărului maxim de autorizații pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca”, a scris primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

În urma dezbaterii publice au fost stabilite următoarele propuneri care vor fi înaintate spre aprobare Consiliului Local:

– numărul maxim de autorizații de taxi este de 2500;

– 31 de autorizații de taxi vor fi acordate pentru mașini electrice;

– începând din 2021 toate mașinile care desfășoară activitate de taximetrie vor trebui să fie dotate POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5.

Proiectele de modernizare a străzilor, dar și noile dezvoltări urbanistice ale municipiului trebuie să conțină inclusiv realizarea de stații de încărcare pentru mașini electrice. În prezent, în Cluj-Napoca avem 5 astfel de stații de încărcare în următoarele zone: Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă (parking subteran) și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb (parking subteran).