Mon. Jan 30th, 2023

Cluj/ Doi Politisti de la Rutiera, Retinuti de ofiterii anticoruptie

Doi agenţi de poliţie din Cluj sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu neaplicarea măsurilor legale în cazul constatării unor abateri la regimul rutier.

La data de 15.10.2021, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în baza ordonanţelor de delegare, au desfăşurat activităţi procedurale într-un dosar penal care vizează activităţile infracţionale (luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii unui folos necuvenit şi fals intelectual) săvârşite de doi agenţi de poliţie din cadrul unei secţii rurale de poliţie din subordinea I.P.J. Cluj.

Foto Arhiva

Astfel, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la sediul secţiei de poliţie de care aparţin cei doi agenţi de poliţie, ulterior aceştia fiind conduşi, în temeiul mandatelor de aducere, în faţa procurorului de caz, în vederea audierii lor ca suspecţi.

La aceeaşi dată, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală privind comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în scopul obţinerii unui folos necuvenit şi fals intelectual, dispunând faţă de cei doi agenţi de poliţie măsura reţinerii pentru 24 de ore.

La data de 16.10.2021, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de unul dintre agenţii de poliţie, iar privitor la celălalt agent de poliţie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

În fapt, cei doi agenţi de poliţie, în perioada mai-octombrie a anului 2021, au pretins, au primit şi au acceptat sume de bani, cuprinse între 200 şi 500 de lei, de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza judeţului Cluj, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancţiunilor contravenţionale şi atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravenţiilor.

Activităţile de urmărire penală s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor specializaţi din cadrul D.G.A – Direcţia Anchete, I.G.P.R. – D.O.S. – B.O.S Cluj-Napoca şi I.P.J. Cluj.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11