May 18, 2024

CLUJ// ANM a emis Cod Galben de ploi torentiale, vijelii, descarcari electrice si grindina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea pentru ziua de luni, 22 mai, in intervalul 12.00 – 21.00, pentru unele zone din judetul Cluj. Sunt prognozate descarcari electrice, averse torentiale, intensificari ale vantului, vijelii si grindina.

Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. 

​​În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei“, se mentioneaza in atentionarea ANM.

Județele sunt vizate: Cluj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova.