May 28, 2023

Cluj// 8 bebelusi au MURIT la “GINE 1” in ultimul an// Protest in Piata Unirii – „Neam ucis de nosocomiale”

Vineri, 21 octombrie de la ora 18.00 în Piața Unirii, DECLIC organizează la Cluj marșul de protest „Neam ucis de nosocomiale.”

„Hai și tu vineri, 21 octombrie, de la ora 18:00, în Piața Unirii din Cluj, să atragem atenția autorităților că infecțiile nosocomiale fac victime chiar și printre nou-născuți.

Vino să aprindem împreună lumânări și să scriem din ele pe asfalt mesajul „Neam ucis de nosocomiale”.

Cerem Ministerului Sănătății să demareze urgent o ANCHETĂ la maternitatea din Cluj-Napoca, unde 8 bebeluși au murit în ultimul an din cauza infecțiilor nosocomiale. Este nevoie de recoltare de probe (studiu de prevalență de moment), pentru a determina exact situația infectărilor cu bacterii ucigașe, în spitale.

La ora 17:30 ne întâlnim în Piața Unirii. Vom aprinde lumânări în memoria bebelușilor care au murit din cauza infecțiilor nosocomiale la maternitatea din Cluj. Vom rămâne acolo până după ce apune soarele.

Petiția prin care Comunitatea Declic cere implementarea unui mecanism digital de raportare zilnică a infecțiilor nosocomiale poate fi semnată AICI.

Raportarea digitală, transparentă, zilnică a infecțiilor intraspitalicești este primul pas către combaterea lor eficientă”, este mesajul DECLIC postat pe pagina de Facebook a evenimentului.