September 27, 2023

CJ Cluj demareaza in forta lucrarile de intretinere, modernizare si reabilitare a drumurilor judetene

Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic precum si a tuturor clujenilor faptul ca au demarat sau urmeaza sa demareze in perioada imediat urmatoare, pe numeroase drumuri judetene, ample lucrari de intretinere, respectiv de reabilitare si modernizare.
 

   

Vestea buna pentru clujeni este ca demaram o ampla campanie de reparatii la drumurile judetene, atat reabilitari si modernizari complexe, in profunzimea drumului, cat si lucrari de intretinere curenta si periodica, in egala masura necesare. Am cerut constructorilor ca, profitand de vremea excelenta, sa inceapa operatiunile de indata, sens in care am si semnat deja 12 ordine de incepere a lucrarilor” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise. 
    

In ceea ce priveste lucrarile de intretinere, acestea se deruleaza pe nu mai putin de 29 de drumuri si sectoare de drumuri judetene, in baza Programului de lucrari de intretinere curenta si periodica pentru anul 2018 aprobat prin hotarare a Consiliului Judetean si a contractelor de executie semnate la sfarsitul saptamanii trecute. Durata maxima de executie a lucrarilor de intretinere este cuprinsa intre 4 si 6 luni de la data semnarii contractelor, demararea tuturor acestora urmand a avea loc in cursul lunilor aprilie si mai.
    

Totodata, o categorie aparte o reprezinta drumurile judetene DJ 107P (DN1R) – Gilau – Marisel, DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii, DJ 107M Luna de Sus – Baisoara – Iara – Buru – limita cu judetul Alba si DJ 150 Viisoara – Frata – Mociu pe care urmeaza sa se execute lucrari de modernizare si reabilitare in baza Programului de investitii aprobat pentru anul 2018.  Demararea efectiva a lucrarilor de catre societatea Kiat Group Construct SRL este prevazuta pentru perioada imediat urmatoare. In acelasi timp insa, pentru asigurarea unei circulatii normale si in conditii de siguranta, pana la demararea lucrarilor de catre societatea Kiat Group Construct SRL, pe aceste drumuri judetene se vor executa lucrari de intretinere prin Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj din cadrul Consiliului Judetean Cluj.
    

Alte drumuri judetene pe care se vor executa lucrari de modernizare si reabilitare sunt cele cuprinse in Drumul Bistritei, cel mai mare proiect de reabilitare de drumuri gestionat vreodata de Consiliul Judetean Cluj (DJ 172 A Habadoc – Taga, DJ 161G Sucutard – Petea – Palatca – Vaida Camaras – DN 16, DJ 161 Gadalin – Bontida, DJ 109 (DN 1C – Rascruci – Borsa – Fodora – Aschileul Mic, DJ 109  Taga – Sucutard) si Drumul Apusenilor (DJ 764B (DN 1) – Valea Draganului – Baraj Dragan – limita cu judetul Salaj). Lucrarile pe aceste drumuri judetene sunt finantate din fonduri europene dupa ce, la sfarsitul anului trecut, Consiliul Judetean Cluj a obtinut in acest scop o finantare europeana nerambursabila in cuantum de cca. 77 de milioane de euro. Momentan, proiectul se afla in faza de licitatie pentru executia lucrarilor, acestea fiind impartite pe patru tronsoane.