Mon. Feb 6th, 2023

CJ Cluj a achizitionat echipamente medicale in valoare de circa 6 milioane lei, pentru patru spitale clujene

Consiliul Județean Cluj a recepționat 96 de noi echipamente medicale de înaltă tehnologie. Acestea au ajuns deja la trei dintre spitalele din subordine, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății.

Valoarea celor 96 de aparaturi și echipamente medicale este de 5.995.397 de lei. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

„Este o nouă etapă din cadrul unei investiții extrem de consistente din punct de vedere financiar, prin care am reușit să dotăm cu aparatură ultraperformantă patru dintre spitalele clujene. Tehnologia modernă de care aceasta dispune va contribui la optimizarea actului medical și la oferirea celor mai bune servicii persoanelor spitalizate.”, a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

La Spitalul de Pneumoftiziologie au fost livrate un videolaringoscop, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, patru paturi de terapie intensivă pentru îngrijirea pacientului critic și un electrocardiograf Holter EKG/TA, un dispozitiv de asistență pulmonară intervențională și decarboxilare, 27 de dispozitive medicale pentru ventilația non-invazivă, dar și două injectomate. trei pompe automate de administrare a alimentației enterale, două pompe volumetrice automate, un ecograf portabil, un dispozitiv pentru stimularea electrică transcutanată nervoasă și un analizator automat de biochimie.

La acest spital au mai fost livrate două lămpi UV bactericide pentru sterilizarea încăperilor, nouă perne antidecubit, două scaune cu funcții care asigură confortul persoanelor cu dizabilități, șase cărucioare pentru diverse întrebuințări și două dulapuri pentru depozitarea materialelor sanitare.

Pentru Spitalul de Copii au fost achiziționate un endoscop pentru realizarea endoscopiilor intervenționale, un autoclav, o centrifugă de laborator și două aspiratoare chirurgicale.

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a fost dotat cu un aparat de anestezie de înaltă performanță, un videolaringoscop cu set de intubație dificilă, patru laringoscoape, un dispozitiv de compresie intermitentă, două aspiratoare de secreții și 10 injectomate.

Spitalul de Recuperare a primit un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, un stativ vertical pentru radiografii pulmonare, un aparat de sterilizare cu abur, două luminometre pentru teste de sanitație și un sistem microbiologic automat de identificare și antibiogramă.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11